Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Pare Manel

AdreçaVia Favència 244-250 Escala A, Baixos
08042 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteNou Barris
Telèfon932761766
638537770
Correu electrònicmanelpousa@paremanel.org
sandrapardo@paremanel.org
Adreça webwww.paremanel.org

DescripcióLa Fundació Pare Manel – Associació Grup Muntanyès és una entitat sense afany de lucre que es va crear per consolidar accions socioeducatives i de suport a col·lectius en situació de risc social als barris de Nou Barris de Barcelona.

La Fundació Pare Manel és una entitat de caràcter social que es crea per consolidar accions socioeducatives i de suport a col·lectius i persones en situació de risc social als barris de Nou Barris de Barcelona i a diverses presons de Catalunya. L'entitat té els seus orígens als anys 70 a partir del treball del Pare Manel als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona.

Les finalitats de la Fundació han estat sempre el treball per a la integració social de les persones i dels grups més desafavorits, la promoció de la igualtat d'oportunitats i la defensa de la justícia social. El compromís amb aquests objectius es concreta en un conjunt de programes d'acció social que desenvolupem donant resposta a situacions de dificultats socials, personals, familiars i col·lectives. Actualment s’atén principalment infants i joves, i per extensió a les seves famílies.

Des de la ferma convicció del potencial creatiu de totes les persones, incidim en la millora de les seves oportunitats educatives, lúdiques, formatives, laborals i socials. La nostra intervenció es basa en la dignificació de les situacions de vida d’aquestes persones i en l’establiment de relacions personals i d’acompanyament respectuós en els seus processos vitals.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Infància i joventut
Persones immigrades
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Educació
docència i formació
Esport
Habitatge
Immigració
Lleure
Treball/ocupació
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Alimentació
Ajuts econòmics
Habitatges d'inclusió
Informació i orientació
Inserció sociolaboral
Promoció social i comunitària
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacarPROGRAMA DE LLEURE EDUCATIU: Acompanyament integral, tant dels nens i de les nenes com de les seves famílies, prevenir situacions de risc i oferir suport al desenvolupament ple de la persona.
Projectes: Centre Obert Grup Muntanyès, Psicomotricitat terapèutica, “La Ludoteca”, Espai infantil a Roquetes, Activitats amb joves a Roquetes-Verdum.

PROGRAMA DE SUPORT ESCOLAR: Millorar la participació i adaptació dels infants i adolescents al món escolar, enfortir les seves competències i reduir la desigualtat d'oportunitats que experimenten en l'entorn escolar.
Projectes: Reforç escolar. Escola Aiguamarina, Taller de lectura, Aula d'informàtica.

CAMPANYA D'ESTIU: Infants i joves de Verdum – Roquetes gaudeixin d'activitats de lleure educatiu i oferint també una alimentació equilibrada a famílies que pateixen greus dificultats econòmiques. Projectes: Casal d'estiu a Verdum. Escola Aiguamarina, Colònies i campaments, Casal menjador intercultural a Roquetes.

PROGRAMA D'ESPORT EDUCATIU: Amb l'objectiu de facilitar, mitjançant l'esport, les relacions amb altres persones i grups fora de l'entorn quotidià més immediat. Aquestes relacions i capacitats són elements importants per a la integració social.
Projectes: Associació Esportiva Babar, Dinamització socioesportiva al CP Joves, Acompanyament i dinamització esportiva de l'equip de futbol sala del DAE-Centre Penitenciari de Quatre Camins.

PROGRAMA D'INSERCIÓ LABORAL: Capacitar a persones en l'accés i el manteniment als llocs de treball dissenyant projectes i itineraris laborals personalitzats i integrals.
Projectes: Acompanyament en la inserció de joves en risc d'exclusió social, Projecte amARTE: Asociación de Mujeres Artesanas, Projecte OMNIA.

PROGRAMA ACOLLIDA. Recurs residencial "La Caseta" per a persones que tenen problemàtiques vinculades a l'habitatge. S'ofereix el recurs per a persones vinculades al món penitenciari.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa d’Habitatges d’Inclusió social de Barcelona
Xarxa de Centres Oberts d’atenció a la Infància i l’Adolescència