Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Privada Jubert Figueras
FJF

AdreçaRambla de Catalunya 32 Baixos
08007 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEixample
Telèfon933170181
618250080
Correu electrònicfundacio@fjubertfigueras.org
paola@fjubertfigueras.org
Adreça webwww.fjubertfigueras.org

DescripcióLa FJF es proposa millorar la qualitat de vida de les famílies de malalts, sense recursos econòmics, que es veuen obligades a desplaçar-se lluny del seu domicili habitual per acompanyar el pacient ingressat o en tractament en un hospital de referència, a la ciutat de Barcelona o Àrea Metropolitana. Gestionem el Programa d'Allotjament i Acompanyament a les famílies cuidadores desplaçades sense recursos econòmics.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariFamílies
TemàticaSalut
Altres
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Altres
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Programes o projectes a destacarPrograma Allotjament. Està destinat a aconseguir que els familiars dels malalts, desplaçats del seu domicili per a ser cuidadors, trobin una llar lluny de casa seva. Les sol·licituds d’ingrés es fan mitjançant els/les treballadors/es socials dels hospitals, sobre la base d’un informe social. El temps d’estada queda limitat al temps d’hospitalització del malalt, o a la necessitat de viure prop del centre per a una rehabilitació o tractament. La FJF ofereix a les famílies sol·licitants un pis, totalment moblat i condicionat, prop de l’hospital motiu d’ingrés, que compartiran amb altres famílies. Això els permet no només disposar d’un llit, sinó també d’un lloc on poder descansar, menjar calent, i compartir estones amb altres persones que es troben en una situació similar. Disposar d’un pis dóna una estabilitat anímica a aquella família i contribueix positivament a la recuperació del pacient. En l’actualitat, la FJF té oberts sis pisos d’acollida i compta amb la col.laboració de la cadena hotelera Sidorme, Hotel Villa Emilia i l'Associació La Rotllana.

Programa d'Acompanyament. És un Programa de Voluntariat social, destinat a donar suport social i emocional a les famílies dels malalts. El voluntari destina unes hores a la setmana a fer companyia, oferint el seu temps i afecte, de manera que les famílies senten que formen part d’un grup solidari.
Xarxes d'acció de l'ArcordXarxa d'habitages d'inclusió social
Xarxa pel suport a les famílies cuidadores