Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Privada Pere Relats
FPR

AdreçaCarrer Venero 4 - 6
08005 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSant Martí
Telèfon933002976
Correu electrònicclaudiap@pererelats.org
fundacio@pererelats.org
Adreça webwww.pererelats.org

DescripcióL'any 1972 es va crear al barri del Poblenou de Barcelona el Grup de Vells i Malalts, amb l'objectiu d'atendre les persones que estaven soles. Aquests grups estàven formats per diferents voluntaris de les parròquies del barri. L'impulsor del grup era el jove capellà Pere Relats.

Tot i la seva mort l'any 1973, el grup va seguir treballant fins aconseguir obrir una Residència per als avis i àvies del barri l'any 1974. L'any 1975, per tal de consolidar i ampliar el projecte es va fundar l'Associació Pere Relats per a ancians, de la que en va ser el primer president el Sr. Jaume Batlle.

Des dels primers moments sempre hem tingut clara la visió inicial: que la gent gran pugui quedar-se al seu barri, a prop dels amics i familiars, i que hi trobi un ambient acollidor i potenciador de les pròpies aptituds individuals. A més, amb la creació de la Fundació Pere Relats l'any 1998, s'ha aconseguit recuperar l'esperit inicial d'atenció a les persones grans més marginades i excloses de la societat.

Durant aquests anys el somni inicial s'ha anat reforçant i ampliant amb la creació de noves residències i la professionalització de l'atenció i els serveis prestats per donar resposta a les noves necessitats, proposant canvis necessaris, tot observant la realitat que les envolta.

Gràcies a l'ajut de moltes persones i institucions, actualment l'Associació disposa de dues residències assistides i la Fundació disposa d'una residència assistida amb centre de dia.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariGent gran
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Dependència
Salut
Activitat o serveiAtenció diürna i centre de dia
Atenció residencial permanent
Àmbit territorial d'actuacióBarcelona ciutat
Sant Martí
Programes o projectes a destacarATENCIÓ CENTRADA EN LA PERSONA ACP
PROJECTE "GRANS ACTIUS"
ARTTERÀPIA
FISIOTERÀPIA
GEROCULTORES
EQUIP MÈDIC
INTEGRACIÓ SOCIAL
MUSICOTERÀPIA
PALLAPUPAS
PSICOLOGIA
TERÀPIA ASSISTIDA AMB GOSSOS
TERÀPIA OCUPACIONAL
TREBALL SOCIAL
VOLUNTARIAT
CALIU ( ACOMPANYAMENTS A LA PROPIA LLAR )