Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
FUNDACION PRIVADA VOZES
VOZES

AdreçaCARRER ARTESANÍA 204 2º-2ª
08042 BARCELONA
ubicar al mapa
DistricteNou Barris
Telèfon625934835
615273455
Correu electrònicinfo@vozes.org
pablobatuta@vozes.org
Adreça webwww.vozes.org

DescripcióVozes és una escola de vida per a més de 500 nens a Barcelona, als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Besòs, i des de finals de 2015 a Madrid, a Vallecas i Carabanchel.

Nascut el 2005, Vozes és un projecte músicosocial que treballa amb nens i adolescents que no poden accedir a la pràctica musical, i que a través d'aquesta, se'ls ofereix l'oportunitat de integrar-se plenament en la societat, sense renunciar a la qualitat i compromís que la mateixa exigeix.

Inspirat en el sistema nacional d'orquestres i cors infantils i juvenils de Veneçuela, el projecte Vozes està liderat per Pablo González, alumne avantatjat d'aquest sistema. En els seus inicis el projecte va treballar a través d'una coral infantil, amb el pas dels anys, Vozes ha creat una estructura d'orquestres simfòniques de diferents formats, corals i batucades.

Vozes ofereix accés a la formació musical i els instruments de forma gratuïta a nens a partir de 3 anys i sense límit d'edat, a través de 16 Espais Vozes, entre escoles públiques, instituts, centres cívics, associacions de veïns .... Es treballa a través de la música com a principal via per a la millora social i intel·lectual, obtenint resultats en els nens i adolescents més enllà dels musicals (millores en les competències personals, en el rendiment escolar, en la qualitat de l'entorn familiar. .. ).

Durant els últims anys Vozes ha crescut a causa de la demanda d'una activitat gratuïta, d'una altra manera resultaria gairebé impossible que els nens i joves tinguessin accés a una activitat artisticomusical.

La clau de la metodologia resideix en la immersió dels nens des de fases inicials d'aprenentatge amb les orquestres avançades, combinant així les classes grupals i individuals de l'instrument, amb la incursió amb la primera orquestra. Això genera en els nens un aprenentatge molt més accelerat, i la il·lusió per aprendre i arribar a nivell dels "grans".
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariGent gran
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
TemàticaCultura
Activitat o serveiParticipació
Promoció cultural
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Barcelona ciutat
Nou Barris
Sant Andreu
Sant Martí
Programes o projectes a destacarPrograma de sensibilització Musical (Tot públic, totes les edats)
Programa d'Orquestres preinfantils (Nens i nenes entre 4 a 8 anys)
Programa d'Orquestres i Cors Infantils (nenes i nens entre els 8 als 14 anys)
Programa d'Orquestres i Cors Juvenils (Joves entre els 14 als 26 anys)
Programa d'Art Sonor per a la diversitat funcional (Nens, joves, amb diversitat funcional)
Programa de cant coral per a gent gran (Gent Gran)