Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Lluïsos de Gràcia

AdreçaPlaça del Nord 7-10
08024 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteGràcia
Telèfon932183372
Correu electrònicprojectes@lluisosdegracia.cat
lluisos@lluisosdegracia.cat
Adreça webwww.lluisosdegracia.cat

DescripcióLluïsos de Gràcia, presents a la Vila des de fa més de 160 anys, vol seguir amb la voluntat de donar sentit als seus objectius bàsics –que són la formació dels infants i joves en el temps lliure, així com possibilitar als adults la realització d'aquelles activitats que serveixin per a la seva formació i esbarjo. Es defineix com una associació sociocultural i esportiva sense finalitat de lucre, i des del febrer del 2009 va ser declarada entitat d'utilitat pública pel Govern del nostre país.

Avui, amb més de 1.400 socis, l'activitat cultural, social i esportiva es canalitza, principalment, a través de les seccions –autèntics puntals de l'entitat– que ofereixen un ampli i divers ventall d'activitats i opcions: activitats per a infants i joves, esplai i agrupament, grups de teatre, corals, bàsquet, tennis taula, bàdminton, catequesi per a adults, colla de diables, etc. A més a més Lluïsos ofereix activitats obertes als ciutadans, com són sortides culturals, tallers diversos, un cicle de titelles, exposicions i tot un seguit d'activitats lúdiques. Amb tot, però, Lluïsos de Gràcia és, sobretot, un espai privilegiat per participar activament en la vida ciutadana de la Vila de Gràcia, de la ciutat de Barcelona i del país.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariInfància i joventut
TemàticaLleure
Activitat o serveiParticipació
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Gràcia
Programes o projectes a destacarFAMÍLIES HOSPITALÀRIES PER A IMMIGRANTS
Aquest projecte està organitzat per l'associació Salut i Família, i col·laborem els Lluïsos de Gràcia, Convivim, el districte de Sant Andreu, la regidoria de dones de l'Ajuntament de Badalona i la Federació de l'Associació de veins i veines de Lleida. Subvenciona aquest projecte el Ministeri de treball i Assumptes especials de l'Estat Espanyol.

És un projecte que té com objectiu el diàleg i convivència intercultural i que pretén contribuir a que els residents a Catalunya desenvolupin experiències de comprensió directa de la diversitat cultural. Cada família hospitalària viurà l'experiència d'afrontar i respondre a les necessitats d'informació i diàleg entre cultures portant a terme l'acollida d'una família nouvinguda o en procés de reagrupament familiar.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa d’acollida i acompanyament per a persones immigrants a Barcelona