Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
MERCADOS DE ABASTECIMENTOS DE BARCELONA, SA
MERCABARNA

AdreçaMAJOR DE MERCABARNA, 76
08040 BARCELONA
ubicar al mapa
DistricteEscollir districte
Correu electrònicmb@mercabarna.cat

DescripcióMERCABARNA és la societat gestora de la Unitat Alimentària que concentra els Mercats Majoristes de la Ciutat de Barcelona, així com nombroses firmes d'elaboració, comerç, distribució, importació i exportació de productes frescos i congelats.
Naturalesa jurídicaEmpresa
Col·lectiu destinatariAltres
TemàticaAltres
Activitat o serveiAlimentació
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacarDes de Mercabarna tenim 4 línies estratègiques:
1) el foment dels hàbits de vida saludables: comptem amb campanyes escolars dirigides a escoles de primària per al foment del consum de fruites i hortalisses ("5 al dia"), peix ("Creix amb el Peix"), i per sensibilitzar sobre el respecte a l'entorn (" Flors i plantes cada dia"). També comptem amb un campus d'estiu amb la filosofia de "5 al dia", per a menors vulnerables.

2) Lluita contra el malbaratament d'aliments i sostenibilitat ambiental: dins de la Unitat Alimentària es troba ubicat el Banc d'Aliments, que rep per part dels majoristes fruita i verdura per repartir-la entre les entitats socials. El pròxim 2019 estarà operatiu el nou Centre d'Aprofitament d'Aliments de Mercabarna.

3) Competitivitat i inserció: oferim formació especialitzada en producte fresc; comptem amb programes per al foment de la contractació de joves titulats i persones en atur ("Beques Mercabarna"); formem a col·lectius en risc d'exclusió.

4) Col·laboracions solidàries: col·laborem amb entitats i institucions com l'Hospital Sant Joan de Déu, o la Marató de TV3, també amb entitats que transmeten els esmentats valors i que fomenten la igualtat d'oportunitats.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa pel dret a una alimentació adequada a Barcelona