Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
NUS Cooperativa

AdreçaFranesc Pujols, 7 3r 2ª
08002 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteNou Barris
Telèfon617 170 944
Correu electrònicinfo@nus.coop
magali@nus.coop
Adreça webwww.nus.coop

DescripcióNUS som una cooperativa sense afany de lucre integrada per un equip interdisciplinar de professionals de les arts escèniques i el món socioeducatiu. Desenvolupem accions i processos transformadors amb perspectiva feminista i comunitària, des de la creativitat i la cura, per tractar temàtiques socials i visibilitzar i transformar les relacions de poder.

NUS és coneguda per la seva llarga trajectòria en teatre social però també per les seves accions formatives, facilitacions i assessoraments en l’àmbit de l’economia social i solidària. NUS és tot un referent en visibilitzar i incidir en problemàtiques com les violències masclistes o l’assetjament, però també és un laboratori des d’on abordar noves problemàtiques, revisar-les i afrontar-les col·lectivament. NUS ofereix accions i processos des de l’experiència i amb garantia d’èxit, però també és un col·lectiu àvid de nous reptes.
Naturalesa jurídicaAltres
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Gais
lesbianes
homes i dones transsexuals i bisexuals
Infància i joventut
Persones immigrades
Població en general
Altres
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Educació
docència i formació
Gènere
Lleure
Salut
Altres
Activitat o serveiFormació
Participació
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Altres
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacarTEATRE FÒRUM #1000LIKES
és un espectacle de Teatre fòrum, en el que es presenta un cas de ciberassetjament escolar, patit per la protagonista principal. La llei del silenci es fa present al llarg de tot el curs: els companys passen o tenen por de parlar, el professorat i la institució escolar minimitza la problemàtica, a casa una cosa així és inimaginable...i les TIC invisibilitzen la violència. Davant això, la protagonista no només no troba ajuda sinó que a més se li retreu estar tot el dia enganxada al mòbil i a l'ordinador. Aquesta actitud de negació de l'ús de les TIC en el procés relacional i d'aprenentatge, contraresta amb la possibilitat de remar a favor dels canvis que ja s'estan donant, per prevenir i actuar davant la violència escolar.

Un teatre fòrum virtual!
Què passaria si en entrar al teatre en lloc de dir "Si us plau, apaguin els seus telèfons mòbils" diguéssim "Si us plau, estigueu atents als vostres telèfons mòbils"

Al Teatre Fòrum #1000LIKES hi ha diverses referències a espais virtuals dels personatges. En l'obra, convidem a participar el públic també des de l'espai virtual. La innovació en aquest espectacle permet que l'acció que es desenvolupi al llarg de l'obra depengui de la participació virtual del públic, contribuint al desenllaç (fatal o no) de l'obra. Al mateix temps, l'acció té lloc a l'escenari, però també té lloc a la platea, té lloc en l'espai tangible, però també en l'intangible; en què tothom pot veure si hi té accés, però que no es veu si no és a través de la pantalla.

La inclusió dels dispositius mòbils com a part de l'obra, incloent-hi com a un element més en el fet artístic, facilita l'agència de l'espectador i dóna el caràcter d'experiència i participació.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa de prevenció i convivència