Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Open Cultural Center

AdreçaRec 27
08003 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon667821472
Correu electrònicinfo@openculturalcenter.org
Adreça webopenculturalcenter.org

DescripcióSom una associació de Barcelona que treballa per la inclusió de les persones refugiades a través de projectes educatius i culturals a Catalunya, França i Grècia.

Tenim dos programes d'acció dins l'associació: el primer engloba projectes d'informació, sensibilització i intercanvi cultural a Catalunya, País Basc i França, des de la perspectiva artística, educativa i lingüística.

El segon programa compta amb els projectes educatius i culturals per a persones refugiades atrapades a Grècia, a través del qual hem creat quatre escoles d'educació no formal en diferents camps de refugiats i zones urbanes,

En ambdós programes es compta amb la coordinació i participació tant de voluntaris com de persones refugiades dins els nostres equips.

Paral·lelament s'estan teixint afinitats i intercanviant opinions, així com iniciant col·laboracions amb la comunitat educativa de Catalunya perquè sorgeixin noves propostes d'acció, informació i conscienciació sobre la realitat de les persones refugiades, trencant estereotips i promovent el territori com a terra d'acollida.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariPersones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Població en general
Altres
TemàticaCultura
Educació
docència i formació
Immigració
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Formació
Inserció sociolaboral
Promoció cultural
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacarEscola Refugi és un projecte que comprèn xerrades i tallers adaptats a persones de diferent edat que expliquen l'origen del conflicte bèl·lic a Síria, se sensibilitza sobre la realitat de les persones refugiades i es genera un pensament crític envers la situació politicosocial que estem vivint.

Llengües Inclusives. Realitzem cursos de llengua àrab impartits per persones refugiades, perquè puguin obtenir experiència en l'ensenyament de llengües estrangeres, sentir-se apoderats i independents.

Art i Refugi, compren una exposició d'art realitzada per infants refugiats, i una exposició fotogràfica on mostra el dia a dia en un camp de refugiats a Grècia.

Projecte "Amic Meu!"; Hem creat un llibre i distribuït 10,000 exemplars a Catalunya per promocionar la inclusió de les persones refugiades.