Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Plataforma Marge Contemporani
PMC

AdreçaCarrer del Pi, n.14 3è. atic
08002 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon675441730
626910758
Correu electrònicmargecontemporani@gmail.com
selgarristav@gmail.com

DescripcióEls fins de l'entitat són establir una plataforma que generi accions alternatives i innovadores en l'àmbit de les arts i la cultura contemporània, realitzant projectes artístics, socials, formatius i de recerca envers la dansa i el dret al seu accés a totes les persones.

Promoure la integració i la salut social a través de l'art com a dret de totes les persones i promoure la participació activa de col·lectius fràgils o en risc de desigualtat en el procés creatiu d'una obra artística.

Apropar la Dansa Moviment Teràpia (DMT), la Dansa aplicada a diferents àmbits i la recerca des de la seva vessant inclusiva, a agents culturals, institucions i professionals.

Promoure i impulsar la formació, la dedicació professional i la inserció laboral de les persones amb discapacitat en l'àmbit de la dansa.

Establir línies d'investigació, formació pedagògica i artística que connectin la pràctica artística amb altres àmbits de la vida, mitjançant grups d'estudi i formació.

Realitzar projectes de recerca científica en dansa per possibilitar un benefici a la societat mitjançant l'art, així com validar la teràpia per les arts.

Crear espectacles i activitats de dansa per a tots els públics.

Promoure i fomentar la trobada amb professionals, associacions i altres entitats de tots els àmbits.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Educació
docència i formació
Salut
Activitat o serveiFormació
Participació
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Programes o projectes a destacarDes de l'any 2010 i fins a 2019, des de la plataforma Marge Contemporani hem dut a terme projectes de dansa i investigació, com "El mur", "Espais Cecs", el conte de "Bianca, el conte en blanc", "Hutsik: espais per omplir" i "Enxarxats 2.0".

EL MUR.

https://vimeo.com/35790913

ESPAIS CECS. Intervencions coreogràfiques en espais oberts.

https://vimeo.com/82084180

Programa TV3

http://www.tv3.cat/videos/4199271/Lart-ets-tu

Estudi d'investigació: "Efectes de la pràctica de la dansa sobre l'equilibri i control postural en adults amb discapacitat visual."
Col·laboració Physiotherapy Research Group (GREF) Dra. Núria Massó Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna. Universitat Ramon Llull, Barcelona.
Recerca: Canvis psicològics en les persones amb discapacitat visual en un programa de dansa. Col·laboració Dra. Susana Pérez Testor, Blanquerna, Universitat Ramon Llull, Barcelona. Test psicològic: Dibuix de la figura humana.

Articles publicats:
"La dansa i la discapacitat visual" II Congrés d'Investigació en Dansa (2012) "Avaluació d'un projecte pilot sobre la discapacitat visual i la dansa"; III Congrés d'Investigació en Dansa. (2014)

Paral·lelament hem desenvolupat un sistema de pedagogia de la dansa per a persones amb DV que es va poder constatar en peces coreogràfiques El Mur i Espais Cecs. Tots dos projectes van despertar l'interès de programadors de dansa i del món acadèmic i van ser presentats tant en festivals de dansa com en congressos sobre dansa i investigació.