Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Refugees Welcome
RW

AdreçaRambla del Raval, 34
08003 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon+34 644 590 339
Correu electrònicadministracio@refugees-welcome.es
Adreça webhttps://refugees-welcome.es/ca/

DescripcióDes de Refugees Welcome volem promoure un canvi cultural i un nou model de benvinguda. Creiem que l'hospitalitat horitzontal és la millor manera de facilitar la inclusió de les persones refugiades al nostre país i que ajuda més que qualsevol altra mesura a superar les vulnerabilitats. A més, crea espais segurs que afavoreixen l'expressió del potencial personal, la participació en la comunitat i el benestar comú.

Creem Cultura de Benvinguda
Què és?: Obrir les nostres portes, conviure amb altres cultures, integrar en viu, teixir xarxes ciutadanes, demostrar que “ens podem llevar la por”, relacionar-nos en horitzontalitat, i sensibilitzar sobre la Protecció Internacional a través de l'experiència personal.
Per a les persones desplaçades (sol·licitants d'asil o refugiades) formar part d'una llar compartida pot ser un moment decisiu en el camí cap a la plena autonomia. Viure amb gent local és la millor manera de formar part d'una comunitat i d'aprendre ràpidament el context social i cultural del país d'acolliment. Promovem un model d'inclusió horitzontal basat en el coneixement mutu entre les persones desplaçades i la ciutadania local, la qual cosa contribueix a combatre els prejudicis i la discriminació. La Cultura de Bienvenida és bona per a totes les persones, no sols per a les persones desplaçades.
Combatem els mites i faules contra les persones desplaçades (principalment població refugiada, sense oblidar a la població immigrant/apàtrida/desplaçada a una de la nostra societat), com per exemple, “primer els de casa”, “no hi ha diners per a tots!”, “entre els refugiats hi ha terroristes”, “si venen ens robaran”, “ens imposaran la seva religió!”, “els refugiats ens llevaran el treball”, “aquí no hi ha lloc per a tots”, o “millor que es quedin al seu país i que els ajudem des d'aquí”. Prejudicis i estereotips falsos, que generen una imatge distorsionada i perillosa de les persones desplaçades, persones que es veuen obligades per múltiples motius (perquè la realitat de la Protecció Internacional és canviant i heterogènia) a fugir dels seus països a la recerca de seguretat en uns altres.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariPersones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Persones sense llar
Població en general
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Gènere
Habitatge
Immigració
Lleure
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Habitatges d'inclusió
Participació
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat