Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Servei Civil Internacional de Catalunya
SCI CAT

AdreçaC/ del Carme 95 Baixos 2a
08001 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon934417079
Correu electrònicparticipacio@sci-cat.org
Adreça webwww.sci-cat.org

DescripcióEl Servei Civil Internacional de Catalunya som una organització dins de la xarxa internacional del SCI que organitzem voluntariats internacionals (camps de treball, EVS i LTV) i voluntariats locals i grups d'activisme com a mecanisme de construcció de pau.

MISSIÓ

L’SCI Catalunya treballa activament per promoure una cultura de pau, la justícia global i l’empoderament de la societat civil, mitjançant el voluntariat internacional, la participació local i l’educació per la pau.

VISIÓ

La nostra visió és la d’un món en pau, sense cap tipus de violència ni estructures que les legitimin, basat en la justícia global, l’equitat i els drets de totes les persones, inclusiu amb la diversitat i amb un teixit social participatiu i associatiu.

Per això volem:

Participar activament al moviment global per la justícia social i la pau.
Un voluntariat internacional transformador, amb impacte local-global i coherent amb una realitat de base.
Ser agents de transformació en l’àmbit local a partir de l’activisme i la implicació social des d’una lògica associativa.
Ser reconegudes en educació per la pau entesa com un procés participatiu basat en l’educació i el pensament crític per impulsar una societat responsable i activa.
Tenir en compte la diversitat existent en la nostra societat a l’hora de dur a terme les nostres accions i projectes.
Treballar en xarxa amb altres col·lectius i organitzacions per tal d’unir esforços, teixir comunitat i assolir els objectius comuns.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariInfància i joventut
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Educació
docència i formació
Gènere
Lleure
Medi ambient
Activitat o serveiFormació
Participació
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Ciutat Vella
Programes o projectes a destacarPROJECTES D'INCLUSIÓ SOCIAL

1. Grup local d'activisme i participació al barri del Raval: Petjada Jove. Formació en DDHH, participació en les festes del barri i apoderament d'un grup de 30 joves perquè s'autoorganitzin i participin al seu barri.

2. Intercanvis internacionals per a joves en risc d'exclusió de la xarxa SCI: dins d'Erasmus+ organitzem un intercanvi a Catalunya amb joves de 5 països per aprendre sobre identitat de gènere i cultural. Enviem a 20 joves a intercanvis per Europa per treballar altres temàtiques amb l'acompanyament d'un monitor/a.

3. Camps de treball per a joves en risc d'exclusió: promovem el voluntariat internacional com a mitjà per promoure la participació i la inclusió social.

4. Pla de Participació de Joventut al barri del Raval: amb el grup de Petjada Jove i el suport d'altres entitats (Casal dels Infants-Atles) iniciem un projecte de recollida i diagnosi de la situació del jovent al barri, liderada per ells mateixos amb una recollida d'enquestes per després crear un assemblea de joves del barri que proposi accions conjuntament amb les associacions.