Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
SIDA STUDI

AdreçaC/ del Carme 16 Principal
08001 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon932681484
Correu electrònicsidastudi@sidastudi.org
Adreça webwww.sidastudi.org

DescripcióSIDA STUDI som una associación sense ànim de lucre declarada d’utilitat pública, amb un funcionament organitzatiu horitzontal que col·labora amb la transformació social des del respecte a l’individu i als Drets Sexuals i Reproductius, i des d’una perspectiva de gènere.
Promovem una sexualitat saludable entesa com a universal, particular, pluridimensional i influenciada. Treballem en la capacitació de les persones per promoure la salut sexual i la gestió de riscos biològics relacionats, com el VIH/ sida i altres Infeccions de Transmissió Sexual (ITS), i els Embarassos No Planificats (ENP).
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ I RECURSOS PEDAGÒGICS (CDRP): Recollida i tractament de la documentació produïda al voltant del VIH/sida i Salut Sexual per part d'administracions, associacions i editorials de l’àmbit espanyol i internacional per poder oferir-la en forma de serveis i productes elaborats als/a les usuaris/es.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Gais
lesbianes
homes i dones transsexuals i bisexuals
Gent gran
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
Persones amb malaltia mental
Persones immigrades
Població en general
TemàticaEducació
docència i formació
Gènere
Salut
Activitat o serveiFormació
Informació i orientació
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Programes o projectes a destacarEls principals serveis que SIDA STUDI ofereix a la societat són els següents:

Biblioteca sobre VIH/sida i Salut Sexual: Resposta a demandes d’informació, préstec de DVD, CD, llibres, revistes, jocs educatius, guies didàctiques i altres recursos pedagògics, obtenció de documents d’altres biblioteques, enviament de documents en el cas que no es puguin passar a recollir i disponibilitat dels espais del centre per consulta, treball i visionat.

Biblioteca online: Accés des de la pàgina web al catàleg, des d’on es poden obtenir arxius disponibles online, visualitzar-ne les imatges, fer comentaris, demanar informació i sol·licitar qualsevol document. Així mateix, també es pot visitar un exhaustiu directori de pàgines web sobre VIH i una col·lecció de revistes digitals ordenades per temàtica.

Accions educatives: Intervencions educatives per a la promoció d’una sexualitat saludable i capacitació en la gestió dels riscos relacionats (embarassos no desitjats, ITS, VIH) adaptades a col·lectius específics: joves dins i fora de l’àmbit educatiu, persones amb discapacitat, i els seus pares i mares.

Formació de formadors: Cursos de formació per a professionals o futurs professionals de l’àmbit de l’educació i de la salut que treballin tant amb joves com en l’àmbit de les discapacitats psíquiques, que volen incorporar en la seva activitat coneixements didàctics sobre sexualitat i VIH/sida.

Atenció de consultes: Atenció anònima i personalitzada de consultes sobre el VIH/sida i la seva prevenció, de manera presencial, per telèfon i correu electrònic, per part de professionals degudament formats.

Accés al preservatiu: Distribució gratuïta de preservatius i postals informatives a entitats i persones que ho sol·liciten, així com a joves que assisteixen a espais d’oci (festes majors, concerts, etc).

Assessorament personalitzat: Capacitació individualitzada de professionals i estudiants per tal que puguin organitzar activitats de prevenció o realitzar treballs de recerca i acadèmics sobre el VIH/sida.

Quiosc: Espai obert al públic per la recollida de material menor de caràcter divulgatiu, com fulletons, tríptics, revistes, adhesius, postals, punts de llibre o preservatius, entre d’altres, per a la prevenció del VIH/sida i altres ITS.

VIH sobre rodes: Exposició itinerant de cartells i altres materials de campanyes sobre VIH/sida d’àmbit nacional i internacional. Es pot triar entre més de 1.600 exemplars de cartells i prendre’ls en préstec per ser exposats en espais de tot tipus (escoles, punts d’informació juvenil, centres cívics, etc).

Gegants encantats: Maqueta pedagògica amb penis de colors, disponible en préstec, que permeten treballar de forma divertida i participativa les habilitat tècniques de la col·locació del preservatiu masculí.

Difusió: Des de SIDA STUDI utilitzem diferents canals de difusió (Xarxes Socials, Notes de Premsa i Butlletins Electrònics) per donar a conèixer els nostres serveis, tant els referits al Centre de Documentació com aquells relacionats amb les Accions Educatives i de Sensibilització en sexualitat.
Així mateix, també creiem fermament en el Dret a la Informació i, per tant, difonem tots aquells documents i recursos (propis i d’altres entitats/administracions) que promoguin i defensin els Drets Sexuals i Reproductius. Per propis entenem: butlletins de novetats, monogràfics, zones pedagògiques, dinàmiques pedagògiques i el Blog del Kit del Plaer.