Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Trastero de las artes

AdreçaPlaca de la Sagrada Familia 4, Principal 3
08013 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEixample
Telèfon651666303
Correu electrònictrasterodelasartes@gmail.com
Adreça webwww.trasterodelasartes.com

DescripcióTRASTERO DE LES ARTES

Associació Cultural, sense finalitats de lucre, dedicada a
investigar i difondre les arts en totes les seves expressions.

"Pensem en el teatre com a eina per a la transformació social".
El nostre treball de recerca es basa a integrar el llenguatge de les arts, del teatre, de la poètica i del cos, amb altres llenguatges i pràctiques socials, com poden ser l'educació, la salut, la inclusió, possibilitant una presa de consciència sobre les relacions que estableixen les persones amb elles mateixes, amb les altres i amb el seu entorn.

Utilitzant el teatre i les arts escèniques com a eina de reflexió i transformació social hem presentat espectacles teatrals: El Circ que no ho Era (Circ social i inclusiu); Barri passió, Poesia i Tango. Projectes de teatre social per a dones: MUCHA MUJER, estrenat al Palau de la Música Catalana. Projecte per a joves Apoderart. Gestionem el taller d'arts escèniques del programa Temps per tu, per a les famílies amb joves amb discapacitat. Cursos anuals i intensius de formació en Teatre sensorial. Tallers d'intervenció en diversos col·lectius. Projectes en xarxa i contínues col·laboracions amb altres entitats i institucions.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Gais
lesbianes
homes i dones transsexuals i bisexuals
Gent gran
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
Persones amb malaltia mental
Persones aturades
Persones drogodependents
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Persones sense llar
Població en general
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Drogodependències
Educació
docència i formació
Gènere
Immigració
Lleure
Medi ambient
Salut
Treball/ocupació
Altres
Activitat o serveiFormació
Informació i orientació
Inserció sociolaboral
Participació
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Altres
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Ciutat Vella
Eixample
Gràcia
Horta - Guinardó
Les Corts
Nou Barris
Sant Andreu
Sant Martí
Sants - Montjuic
Sarrià - Sant Gervasi
Programes o projectes a destacarMucha Mujer
El projecte Mucha Mujer es dedica a aconseguir la integració social i personal de les dones en situació d'exclusió social gràcies a la seva participació en tallers de formació teatral. Molta Dona es nodreix del teatre com una eina de transformació social per a empoderar, donar veu i visibilitat a les dones.

MEMÒRIES EN DANSA
És un projecte teatral dirigit a la tercera edat en col·laboració amb el Centre de Servei Social CSS Sant Martin, en el Centre Cívic Sant Martí, Barcelona.

COMUNICART
Projecte artístic dirigit a nens i nenes que pateixen el trastorn d'espectre Autista: Realitzem tallers de diferents disciplines artístiques per completar la formació acadèmica i terapèutica que treballa l'Associació *Comunic *Art, dedicada a la inclusió de persones amb autisme.

TEMPS PER TU
El programa Temps per tu té com a objectiu principal oferir temps personal a aquelles persones que tenen familiars joves i adultes amb discapacitat, a més de donar-los la possibilitat d'aprendre a gestionar el seu propi temps i garantir el seu dret al temps lliure i a l'oci.
Organitza: Ajuntament de Barcelona.

APODER-ART
El nostre projecte Apoder-art pretén promoure estratègies de sensibilització utilitzant les arts com a mitjà de transformació social per apropar i complementar les activitats ofertes per diverses Entitats al territori per a la població beneficiària com els joves.

La nostra intenció és estimular un espai “propi” que reguli i generi el sentit de pertinença del col·lectiu al teixit social i associatiu dels barris de la ciutat. S'engegarà un procés artístic i creatiu participatiu per facilitar el col·lectiu a una presa de consciència dels seus desitjos, de les seves necessitats i potencialitats, i donar-li un rol protagonístic i actiu dins de les activitats del territori i com a líders d'activitats pròpies

CREACIÓ I PRODUCCIÓ D'ESPECTACLES
Creació de diferents espectacles, participació en festivals, esdeveniments culturals, tant a Espanya com a l'estranger.