Menu


Acte de lliurament del Premi dels Jocs Florals de Barcelona 2020

Nascuts a l’edat mitjana i restaurats, després d’una llarga absència, a la Barcelona de mitjan segle XIX, els Jocs Florals de Barcelona han contribuït al prestigi de la literatura catalana, malgrat una existència tan atzarosa com la de les lletres del nostre país. La d’aquest guardó ha estat una història de glòria, de silencis i d’eufòria, d’interrupcions, de multes, de denúncies i de defensa de la llibertat.

L’entrega del Premi de Poesia dels Jocs Florals tindrà lloc el dimecres 14 d’octubre. Enguany, el balanç poètic de l’any serà a càrrec del poeta Jordi Florit, que convidarà els poetes que, al seu parer, han escrit els versos més destacats de l’any 2019.  

Quant a la referència històrica, l’any que commemorem el 50è aniversari de la mort de Josep Carner, el filòleg i escriptor Jordi Manent recordarà un autor fonamental de la poesia catalana que ja als 27 anys va rebre el títol honorífic dels Jocs Florals, el de mestre en gai saber.

Txema Martínez recollirà el Premi dels Jocs Florals de Barcelona pel seu poemari Maria, que, com explica l’autor, s’inspira en la part final en una versió per a quartet de corda que Haydn va fer de la seva simfonia Les set últimes paraules de Crist a la creu. Per aquesta raó, el Quartet Teixidor n’oferirà un tast per cloure l’acte.

 

Mantenidors

Ponç Pons Giménez, president

Antoni Clapés Flaqué, Maria Josep Escrivà Vidal, Josep Lluch Puig i Mireia

Calafell Obiol, vocals

 

Presentadora

Àngels Bassas

 

dimecres 14/10/2020,
18:00h

Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

Pl. Sant Jaume, 1
0.00€

Activitats relacionades


©Ajuntament de Barcelona