Menu


Carner rediviu

En el 50è aniversari de la mort de Josep Carner, la seva figura continua generant veneracions i antipaties intensíssimes. Ens ha semblat pertinent fer una taula de debat en què intentarem analitzar per què continua generant adhesions i animadversions tan agitades. Es deu a la seva obra? Es deu a l’ímpetu dels seus seguidors, els seus fanàtics?

O és que hom hi troba l’encarnació d’alguns valors que transcendeixen la poètica i és la font d’unes significacions estètiques, sociològiques i polítiques? Què fa de Carner un clàssic tan viu? Què n’admiren els carnerians i què en detesten els anticarnerians? Quin pòsit ha deixat en la cultura catalana? Quina universalitat ha assolit amb el pas del temps? Des d’on rellegim l’obra del Príncep dels Poetes? Podem valorar-ne la personalitat per tots aquests ressons que produeix? En quin moment es desarrela la figura històrica del poeta i es converteix en l’ésser mític invocat?

Marc Rovira, poeta i editor de La Lectora, moderarà aquesta taula que, sense un afany acadèmic ni categòric, enfrontarà les posicions de tres consideracions diferents del llegat de Carner: la de Jordi Marrugat, la d’Ignasi Moreta i la de Maria Sevilla.

 

Amb Jordi Marrugat, Ignasi Moreta i Maria Sevilla

Modera Marc Rovira

 

dimarts 13/10/2020,
18:00h

Jardí interior de la Casa de la Misericòrdia

Elisabets, 8
0.00€

Activitats relacionades


©Ajuntament de Barcelona