Menu


Com una sospita de llum

© Lluc Miralles
© Lluc Miralles

Poesia per pensar el futur

 

"Hi ha un oasi en l'Incert / i, com una sospita / de llum on no hi ha escletxes, / passa una caravana."

Fernando Pessoa

 

 

La clausura de Barcelona Poesia 2020 coincideix amb el tancament dels actes de la Biennal del Pensament organitzats pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, per això enguany traduïm la coincidència en un recital que s’obre a la reflexió i que, poèticament, pensa el futur a través de la veu de joves poetes de tot el món. Perquè tenim necessitat de trobar-nos i convocar un futur que vulguem nostre, perquè sabem que, per a fer-ho, cal fer memòria i escoltar no només què diuen sinó com diuen els versos alguns dels poetes joves més rellevants de l’actualitat: per tots aquests motius, diumenge 18 d’octubre tenim una cita al Pati de les Dones.

 

La poeta Koleka Putuma, una de les veus més potents i amb més ressò de Sud-àfrica, l’escriptora i performer palestina Farah Chamma, el poeta gallec Elias Knorr, considerat un dels tres poetes més representatius de la lírica islandesa –sí, islandesa– per la U.K. Poetry Review, el poeta i filòsof italià Francesco Deiana, mestre del dir i el pensar i la neerlandesa Ellen Deckwitz, premiada i aplaudida arreu, són els 5 poetes internacionals de l’acte. Alguns hi seran presencialment, d’altres telemàticament.

 

Completen aquest cartell de luxe les veus de poetes que reciten a casa: Guim Valls (Barcelona, 1992), Laia Carbonell (Castellbisbal, 1986), David Leo Garcia (Málaga, 1988) i Ashle Ozuljevic (Santiago de Chile, 1986). I, per arrodonir la proposta, res millor que la música d’Aurora Bauzà i Pere Jou, dos compositors que creuen que una melodia és també un fenomen físic, visual i palpable.

 

Aquesta activitat forma part també de la programació de la Biennal de pensament 2020.

 

*Acte coorganitzat amb el CCCB

diumenge 18/10/2020,
20:00h

CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

C. Montalegre, 5
0.00€

Activitats relacionades


©Ajuntament de Barcelona