Menu

Barcelona Poesia 2023


PÍa Sommer EN RESiDÈNCIA a l’Institut Sants Exposició + Cor experimental LABORATORI D’UNA VEU DIALOGADA

Pía Sommer i alumnes En Residència
Pía Sommer i alumnes En Residència

Mostra del programa “EN RESiDÈNCiA”.

Durant el curs 2022-2023, Pía Sommer ha estat treballant amb un grup d’alumnes de segon d’ESO de l’Institut Sants en el marc del programa “EN RESiDÈNCiA”. El procés de creació, que s’ha desenvolupat entre el centre educatiu i el Museu Nacional de Catalunya, culmina en aquesta presentació doble, l’exposició i l’acció del cor experimental.

La proposta presenta un viatge i deriva per l’arquitectura d’aquests dos espais i el paisatge auditiu que els enllaça, a través d’un recorregut per la ciutat. L’exposició vol mostrar, a través del fet poètic i el joc, com la imatge i el so revelen una possible narrativa sobre l’experiència de transferir i representar les textures visuals i sonores que habitem diàriament. Els mateixos alumnes han empès aquest imaginari amb el guiatge de l’artista, que ha viscut i desteixit la seva obra tot transformant-la a través de les hores de treball a l’aula i al museu. 

D’altra banda, el cor experimental Laboratori d’una veu dialogada —títol creat per les i els alumnes a través d’un joc d’atzar—, és una petita i inicial mostra de com la poesia fonètica entra en aquest procés de residència com un més dels projectes a transformar dins de les pràctiques de Pía Sommer. 

Art, joc, poesia, derives, so, visualitat i pensament, entre altres, formen el circuit d’aquesta proposta.

Realitzat en el marc de la catorzena edició d’“EN RESiDÈNCiA. Artistes als instituts de Barcelona”, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu. 

La residència de Pía Sommer a l’Institut Sants ha estat comissariada i coordinada per l’Associació A Bao A Qu i el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Amb Pía Sommer, Almudena Agreda, Chris Benítez, Meriem Bourenane, Nazareth Calix, Owen Chasi, Amy Crousset, Yeisi Dionicio, Neysa Godino Corredera, Said Gutierrez, Alison Huarachi, Aashir Hussain, Toqeer Hussain, Niharika Kammu, Natalia Kamila Latuszek, Randy López, Simón Millán, Charles Xavier Pacis, Raúl Palli, Héctor Alban, Dikra Saibari Bouzzaoui, Chengjun Su, Gabriela Torres i Aurora Villoro Valero (alumnes) i Cristina López i Teresa Lloveras (docents).

Organitza: “EN RESiDÈNCiA. Artistes als instituts de Barcelona”, Museu Nacional d’Art de Catalunya i A Bao A Qu.

dimarts 16/05/2023,
17:30h

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Palau Nacional, parc de Montjuïc, s/n
0.00€

Activitats relacionades


©Ajuntament de Barcelona