Menu

Barcelona Poesia 2022


SERAFINS

La Ludwig Band ©Désirée Gómez
La Ludwig Band ©Désirée Gómez

Un espectacle de La Ludwig Band a partir de versos de Serafí Pitarra

Segons la teologia catòlica, els serafins són un tipus d’esperits benaventurats que canten sense parar la música de les esferes i que regulen el moviment dels cels. A partir d’aquesta idea alada, La Ludwig Band ha decidit invocar el poeta Serafí Pitarra a través de l’adaptació musical dels seus versos satírics.

Serafins és un espectacle creat especialment per al festival Barcelona Poesia i gira a l’entorn dels tres punts en comú entre Serafí Pitarra i La Ludwig Band: la poesia, la dramatúrgia i la comèdia.

Un espectacle creat especialment per a l’ocasió mereixia un lloc especial, i per això El Molino tornarà a obrir les portes després de dos anys tancat. Davant de situacions excepcionals, mesures excepcionals.

La Ludwig Band és el segon millor grup d’Espolla (Alt Empordà). Sonen com el folk pedant i les cançons de pastorets i se senten heptasíl·labs que parlen de la vida i rimes assonants.

El 2017 comencen a tocar les cançons que Quim Carandell acumulava des de l’adolescència. Des del Cuartelillo d’Espolla, la base operativa del grup i antiga caserna de la guàrdia civil, el grup assaja, evoluciona i perfecciona aquestes cançons. Un any després de començar a tocar plegats, aconsegueixen gravar el primer EP, La Ludwig Band: el segon millor grup d’Espolla (Autoeditat, 2018).

Dos anys més tard, en plena pandèmia, publiquen el primer disc de llarga durada, titulat Al límit de la tonalitat (The Indian Runners, 2020). Un àlbum concebut des del pop-rock més clàssic fins al folk més local amb arranjaments ordits amb delicadesa. Vuit cançons de Marta a Judes amb influències directes de la cançó rock de Pau Riba o del pop melós d’ABBA.

En només un any publiquen un nou disc, titulat La mateixa sort (The Indian Runners, 2021), amb el qual guanyen el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de l’any i que els consolida com una de les propostes emergents més interessants del moment a Catalunya.

Amb La Ludwig Band.

dijous 12/05/2022,
21:00h
0.00€

Activitats relacionades


©Ajuntament de Barcelona