MENU

LA NIT DEL PALAU: XXXV FESTIVAL INTERNACIONAL DE POESIA DE BARCELONA

© Masha Titova (Lassus Quartett)

Com cada any, posem el punt i final al Barcelona Poesia al Palau de la Música. En l’edició que en fa 35, ho fem convidant cinc poetes d’arreu del món que, des de la distància, han creat un possible fil de connexió que, si bé no els havia reunit mai abans en un escenari, teixeix una mena de xarxa invisible entre continents. I diem xarxa perquè connecta i relaciona, però també perquè ens salva. Ens salva a tots, lectors i lectores anònims, gràcies al fet que aquests cinc poetes fan de l’escriptura un espai de resistència i de trinxera, i de la poesia l’embat que pot, de sobte, alterar el món, posar-lo a lloc. Des d’Ohio, Sud-àfrica, Andalusia, Turquia i Mallorca han construït, obra rere obra, petites parcel·les de resistència i llibertat fulgurants i necessàries, perquè, implicats amb els temps que vivim, escriuen versos capaços de rebel·lar-se a favor de la creació sense límits i contra les injustícies, la censura i la violació dels drets humans.

Rita Dove, guardonada amb el premi Pulitzer de Poesia, és gairebé un mite als Estats Units pel seu activisme en els drets humans i en el moviment feminista; Lebogang Mashile, una de les poetes joves més representatives de la poesia oral sud-africana, ha estat reconeguda amb premis de renom per uns versos que parlen de pells, sexualitat, feminisme i altres qüestions sociopolítiques del seu país; Luis García Montero ha fet dels seus versos una forma de resistència i aquesta militància amb la paraula compromesa amb la bellesa i el present li ha valgut alguns dels reconeixements més prestigiosos de la literatura castellana. Burhan Sönmez, conegut sobretot per una prosa tan brillant com contundent, beu també en els seus poemes de les llegendes orals de Turquia i comparteix amb els lectors l’experiència de la injustícia més brutal en forma de tortura a la presó. I, finalment, la mallorquina Antònia Vicens, dues vegades Premi Nacional que, des del seu primer poemari publicat ara fa tan sols una dècada, ha bastit una obra que és pluja i pedregada i que se situa, sense cap voluntat d’aixopluc, entre l’agonia i el renaixement.

La lectura de poemes es farà sota la direcció artística d’una de les companyies que més prestigi internacional s’ha guanyat en els últims anys gràcies a obres com Bèsties o . Parlem, i és un immens honor, de Baró d’Evel. A la bellesa exquisida i l’humor subtil dels moviments, balls i cants de Camille Decourtye i Blaï Mateu, els acompanyarà Lassus Quartett, un quartet de corda liderat pel violinista Joel Bardolet. No imaginem millor manera d’acabar una edició que vol celebrar la diversitat per fer del món, senzillament, un lloc millor.

Directores:

MIREIA CALAFELL I ÀNGELS GREGORI

Venda d'entrades

Preu: 6€
Tiquet Rambles
La Rambla, 99
De dilluns a diumenge, de 10.00 a 20.30 h

Taquilles del Palau de la Música Catalana

De dilluns a dissabte, de 9.30 a 21.00 h
Diumenge, de 10.00 a 15.00 h

En línia

www.palaumusica.cat 

Amb la col·laboració de

Palau de la Música Catalana

dijous 16/05/2019,
21:00h

Palau de la Música Catalana

Palau de la Música, 4-6
6.00€

@Ajuntament de Barcelona