Menu

Barcelona Poesia 2023


Tallers de Poesia

©Patrick Tomasso

Tast de recursos i tècniques per a aprenents de poeta 

L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès proposa cinc tastos dels recursos i les tècniques poètiques per gaudir d’una bona lectura de l'obra de poetes rellevants o per aprendre a crear textos propis. 

Dimarts, 9 de maig
Poesia i surrealisme, la llibertat poètica

Trobar en la conjunció de les paraules la sorpresa lírica, l'autonomia del llenguatge associatiu, la rapidesa narrativa. La lògica en l'efecte textual. Escriure sense avís, de manera ferma, imaginativa, lliure. (Taller en castellà).

Amb Esmeralda Berbel.

 

Dimecres, 10 de maig
Poesia i periodisme, dos llunys que es troben

Què tenen en comú aquestes dues formes de coneixement? En aquest taller descobrirem quins recursos de composició i estil poden fer que el periodisme sigui millor gràcies a la poesia, i quina mirada i mètodes de recerca poden fer que la poesia sigui millor gràcies al periodisme.

Amb Gemma Casamajó.

 

Dijous, 11 de maig
Poesia per a nens de totes les edats

A casa nostra, el concepte de “poesia infantil” és problemàtic. S'associa sovint amb una cosa cursi, mel·líflua, formalment pobra, o amb un didactisme empipador. Per sort, també existeix, en català i en castellà, una poesia intel·ligent, enginyosa i elaborada que es pot gaudir a qualsevol edat, i aquesta serà la protagonista del taller.

Amb Xènia Dyakonova.

 

Divendres, 12 de maig
Poesia i cinema, un llenguatge comú

Taller sobre com dues disciplines aparentment allunyades comparteixen recursos per generar emocions intenses i experiències immersives. El muntatge, com el vers i el poema, és fet de ritme, i elabora imatges polisèmiques, metàfores visuals i sonores, sinestèsies, al·literacións... films de directors com Andrei Tarkovski, Maia Deren o Víctor Erice en són un exemple. Però també els Coen, Jim Jarmush, Coppola i, fins i tot, Spielberg!

Amb Àngels Diemand-Hartz.

 

Dilluns, 15 de maig
Moments de Verdaguer

A partir de fragments de diverses obres "majors" i "menors" verdaguerianes, farem un tast de les formes i els recursos poètics que el poeta va fer servir, per exemplificar el seu domini del sentit i la forma del poema. 

Amb Francesc Parcerisas.
 

Organitza

Escola d’Escriptura Ateneu Barcelonès

DEL 9/05/2023 AL 15/05/2023
dimarts 09/05/2023,
19:00h
0.00€

Totes les sessions es duran a terme de 19.00 a 21.00 hores per videoconferència (Zoom).

Inscripció gratuïta, oberta del 26 d’abril al 8 de maig, escrivint un correu electrònic a secretaria@campusdescriptura.com, o bé al telèfon 933 174 908. Admissió segons estricte ordre d'inscripció.

Horari d'atenció al públic: de dilluns a dijous, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.30 a 20.00 hores; divendres, de 10.00 a 14.00 hores.

Més informació a secretaria@campusdescriptura.com
i al telèfon 933 174 908
www.campusdescriptura.com
 

 


©Ajuntament de Barcelona