ACCIONS ANTI-MALBARATAMENT D’ALIMENTS

Descripció: 

Acció directament pensada per als nostres bars i restaurants i establiments dedicats a l’alimentació en tots els seus àmbits.

Es constitueix per diferents accions, adaptades segons el tipus d’establiment, donat que les necessitats d’un bar i/o restaurant, disten de les d’un forn de pa, fruiteria, xarcuteria o d’altres.

 

Amb una o més accions que previnguin el malbaratament, és una gran aportació a la sostenibilitat.

En primera instància i per al sector de la restauració:

-       Envàs per emportar: tenir un vinil d’identificació que informi i conscienciï de que en aquest local no es llença el menjar, i que si no s’ho acaben, poden demanar-ho per emportar. De la mateixa manera, instar als cambrers que ho preguntin, per normalitzar l’acció i evitar que es llencin tants quilos de menjar mensual com es llencen.

-       Vol pa? : ja que el pa servit i no consumit és pa llençat, en tots aquells locals que es serveix de manera gratuïta (inclòs en els menús), preguntar abans de servir si el consumidor en vol. Sense haver d’afegir-hi costos, i al gust de cadascú, es pot informar amb targetes a les taules, peus de pàgina als menús, etc, que li posem el pa a la taula si el demana.

En quant a les botigues d’alimentació:

-       Previsió dels consumibles peribles, per tal de fer comandes més ajustades i evitar haver de llençar producte.

-       Quan els productes són a prop d’haver-se de retirar de la venta (sent que encara són bons), col·laborar amb els menjadors socials del barri, i per tal d’informar i conscienciar als clients.

-        Garantir la cerca de proveïdors de quilòmetre zero, productes alimentaris locals i de temporada, ecològics i saludables i/o productes artesanals de qualitat.

Ho marcaríem amb una petita insígnia que indiqués que aquest comerç és solidari amb els seus productes.