Accions solidàries

Entitat:
Parc d'Atraccions Tibidabo, PATSA
Descripció: 

Breu descripció:

El Parc d’Atraccions Tibidabo s’esforça a:

1.    Desenvolupar projectes

2.    Tenir en compte iniciatives socials

3.    Recolzar i dur a terme actes

4.    Donar suport a col·lectius menys afavorits

5.    Respectar l’entorn amb el qual conviu

El parc configura una FUNCIÓ SOCIAL basada en 4 eixos principals: les tarifes, els actes, les activitats especials i el medi ambient.

El parc promou i organitza, sol o de forma conjunta amb una tercera associació, col·lectiu o empresa solidària, actes socials amb la finalitat de donar difusió de l’objecte d’aquestes associacions, com un acte integrador o en favor d’una causa.

Els actes són un dels eixos socials més notoris:

Jornades d’Estiu sense barreres
L’Estiu Sense Barreres consisteix en una jornada en la qual el parc convida a totes les persones, però en especial a aquelles persones que tenen dificultats psíquiques i físiques, a través de totes les escoles d’educació especial de Catalunya per tal que puguin gaudir de les instal·lacions en igualtat d’oportunitats, facilitant-los el seu ús si és necessari.

Aquest dia el parc compta amb la col·laboració de més de 80 voluntaris de diferents associacions, entre les que hi ha la Creu Roja i Voluntaris 2000.

Parc d`Atraccions Tibidabo aprofita la celebració d’Un Estiu sense Barreres per presentar els avenços aconseguits en les instal·lacions del parc en matèria d’accessibilitat i mobilitat. Parc d`Atraccions Tibidabo és membre de la Fundació Design For All (disseny per tothom) i ha estat reconegut en diversos anys per la seva tasca en pro de l’accessibilitat.

Cançó de Pau
Aquesta jornada té com a objectiu potenciar l’educació en valors com la tolerància, la solidaritat i el respecte. Per això el Parc obre les portes als nens i nenes per oferir un espai on expressar el seu desig d’un món en pau.
Un acte entranyable i sensibilitzat amb les problemàtiques socials actuals relacionades amb els conflictes bèl·lics.

Els nens comuniquen el seu desig escrivint missatges en la llibreta gegant de la PAU del Parc d`Atraccions Tibidabo, on s’han anat recollint els missatges dels darrers anys. L’acte està recolzat per la figura dels Ambaixadors de la Pau, persones amb força mediàtica que recullen el testimoni de la pau i es comprometen a fer-ne difusió.

Un cop de mà
La festa Uncopdemà neix al marc d`acció social que fa el Tibidabo amb l`objectiu de donar a conèixer la tasca que realitzen les entitats de Barcelona, que ajuden a nens amb alguna necessitat, i lluiten amb l`objectiu de que aquests nens tinguin les mateixes oportunitats a la societat.
Uncopdemà vol sensibilitzar als nens de Barcelona sobre la realitat social infantil de forma didàctica i fent que la gent s`ho passi bé.

Per mitjà de la compra d`un guant solidari es participa en la recaptació de fons per les organitzacions no lucratives participants.
La voluntat és que cada any participin entitats diferents per donar l`oportunitat a totes les organitzacions infantils de donar-se a conèixer amb aquesta festa de la solidaritat.

Diada solidària Un dia de nassos

És un dia solidari, organitzat per Pallapupas amb la col·laboració del Parc d’Atraccions Tibidabo, amb l’objectiu de sensibilitzar i captar fons per tal de poder ampliar la seva activitat als hospitals catalans. "Un dia de nassos" se celebra a diferents espais de Catalunya.

Pallapupas és una empresa solidària, sense ànim de lucre, que treballa als hospitals i centres sociosanitaris, per millorar la qualitat de vida dels nens, joves i ancians malalts i estar presents en els processos mèdics dolorosos per alleugerir-los.

Gran Festa del Cor, en suport als infants i joves amb problemes de cor, organitzada per l’Associació de Cardiopaties Congènites (AAIC), CorAvant (Fundació de Cardiopaties Congènites)
L’objectiu de l’AACIC és d’explicar quina és la situació que pateixen els nens afectats per cardiopaties i les seves famílies quan es decideix intervenir quirúrgicament per reparar la malformació del cor.

FANOC, l’Associació de Catalana de Famílies Nombroses

El Parc d’Atraccions del Tibidabo i Unicef renoven la seva aliança en favor de la infància amb l’objectiu de continuar impulsant el coneixement de la societat sobre els Drets dels Infants i contribuir als programes de supervivència, educació i protecció d’UNICEF arreu del món. Unicef destina les aportacions a programes generals en favor de la infància així com al projecte Escoles per l’Àfrica, que UNICEF desenvolupa amb la Fundació Nelson Mandela i la Peter Krämer Stiftung, que té com a objectiu que els infants més vulnerables de 13 països d’Àfrica puguin tenir accés a l’educació i anar a l’escola.

Més informació:

http://www.tibidabo.cat/qui-som/activitats-socials/actes-socials/