Aparcament compartit ‘WE SMART PARK’

Descripció: 

Breu descripció:

En temes de mobilitat sostenible el GHB promou el ‘We smart park’(WSP), una eina per millorar i facilitar la mobilitat, reduir costos i oferir-la a clients i personal.

WSP és una xarxa d’aparcaments intel·ligents ‘low cost’ de l’empresa Nous Pàrquings Urbans. Un sistema patentat d’accés i gestió de places d’aparcament, tant de comunitats de veïns com de grans promotors (hotels, entre altres). La xarxa aprofita les places vacants dels establiments hotelers i permet explotar i rendibilitzar econòmicament aquestes pel temps que no són utilitzades. Això suposa per al conductor reduir un 52% de les despeses associades a aparcar i, a més de l’estalvi econòmic, el WSP porta associades avantatges  ambientals, ja que genera un important estalvi d’emissions de CO2.

WeSmartPark és la primera xarxa d’aparcament col·laboratiu intel·ligent totalment automàtica, sense que existeixi contacte directe entre els usuaris i els propietaris.

Una tecnologia que permet gestionar l’accés, sense intercanvi de claus, i la gestió individual de les places de qualsevol aparcament privat. Això permet aprofitar qualsevol plaça privada (hotels, empreses, comunitats de veïns,....) quan estigui lliure i augmentar l’oferta sense necessitat de construir més aparcaments.

Aquest sistema gestiona l’accés i l’ocupació de les places de l’aparcament de l’hotel de la següent manera:

- Genera ingressos extres per l’ocupació de les places sense cap molèstia o tasca per part de l’Hotel.

- Genera ventes creuades amb els conductors que aparquen al seu establiment.

- Vincula la imatge de l’Hotel a un projecte de mobilitat sostenible dins el context de les smart cities i el mòbil.

El procediment de treball és molt senzill:

- L’empresa WeSmartPark instal·la sense cap cost per l’Hotel el sistema d’accés i gestió de places. D’aquesta manera es poden planificar polítiques de mobilitat que facin més eficient l’ús del vehicle privat a les ciutats: proximitat al centre, park and ride als afores,...

El projecte ja s’ha implantat amb èxit a diversos establiments associats.

Els usuaris ho fan a preus molt més econòmics, i els propietaris obtenen ingressos al cedir la seva plaça.

Es promou el concepte de compartir els recursos.

Al poder reservar amb antel·lació i conèixer on són les places es redueix el temps que els cotxes circulen per la ciutat cercant aparcament; per tant reduïm les emissions de CO2 degudes al trànsit. I lògicament també s’estalvia combustible. Segons les dades dels estudis de mobilitat de BCN, per cada reserva feta amb WeSmartPark estalviem 7 minuts de circulació, el que significa 0,2 litres de combustible i 0,49 quilos de CO2.

Al gestionar l’accés i la gestió interna dels recintes d’aparcaments privats i dotar-los d’un model de negoci que no existia, es poden reinvertir part dels beneficis en equipar aquestes places privades amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que serien usats tant per els propietaris com per a tots els usuaris de la xarxa WeSmartPark; per tant amb una única inversió totalment necessària (punt de recàrrega vinculant) es pot crear una xarxa de punts de recàrrega per a la ciutat; facilitant així l’entrada i desplegament del vehicle elèctric.

Més informació:

Nous Pàrquings Urbans, S.L. (WESMARTPARK)

www.wesmartpark.com