BioBlitzBCN

Entitat:
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Descripció: 

Breu descripció:

Un Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de flora i
 la fauna de la ciutat on poden participar totes aquelles persones interessades en la natura urbana. Durant un període de 24 hores, científics que estudien grups específics de flora i fauna, conjuntament amb voluntaris,  identifiquen tots els organismes que es troben en una àrea determinada. Les famílies estan convidades a participar en l’inventari que es fa cada any, a assistir a passeigs de natura, i a assabentar-se més del nostre entorn natural, i de la seva diversitat. Els BioBlitzs són unes jornades intenses, ja que en només unes hores es comptabilitzen un munt d’organismes, de la mà d’experts i aficionats naturalistes.

A BioBlitzBCN els participants disposen dels equips propis d`una observació científica: lupes, microscopis i tot el material necessari per tal d’efectuar la identificació de les espècies. Les mostres obtingudes són entregades als naturalistes experts per a la seva identificació, si no ha estat encara realitzada, i per a la corresponent inclusió al cens de biodiversitat de la ciutat.

Indicadors associats:

Dades de participació 2014:

·         Participants (públic familiar): 886

·         Alumnes/escoles: 230

·         Especialistes: 35

·         Itineraris ofertats: 49

·         Activitats complementàries: 14

Dades científiques 2014: 535 espècies diferents trobades

Publicació constant d’informació a través de Twitter (5.305 seguidors) i Facebook (4.421 m’agrada)

Col·laboradors: Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Associació Galanthus, Institut Català d’Ornitologia, Societat Catalana de Lepidopterologia, Sociedad Española de Liquenología, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona i Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, així com també botànics i zoòlegs voluntaris.

Vigència de l’actuació:

Es realitza cada d’any des del 2009 a Barcelona.

Més informació:

http://bioblitzbcn.museuciencies.cat

Actuacions relacionades amb les línies d’acció: