Campanyes de sensibilització:

Entitat:
FGC Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Descripció: 

Breu descripció:

Campanya "Més transport públic, menys contaminació"

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el dia 5 de juny, FCG va presentar una nova retolació d’un tren de FGC amb el lema “Jo viatjo en transport públic. Més transport públic, menys contaminació”. L`objectiu de la campanya és promoure la sostenibilitat i la sensibilització amb relació a la millora de la qualitat de l’aire que respirem i donar un impuls a la mobilitat sostenible.

Aquest tren circularà dins la Zona de Protecció Especial de l`Ambient Atmosfèric, on s`estan implementant les actuacions de millora de la qualitat de l`aire aprovades pel Govern en el Pla d`actuació per a la millora de la qualitat de l`aire.

La campanya es va complementar amb la distribució de targeters commemoratius del Dia Mundial del Medi Ambient, que portaven el mateix lema: “Més transport públic, menys contaminació”.

Aquestes accions de sensibilització tenen com a objectiu conscienciar la població de la importància de desplaçar-se diàriament en un mode de transport més sostenible i menys contaminant. Així, entre tots, contribuïm a millorar la qualitat de l’aire que respirem.

http://mediambient.gencat.cat/ca/detalls/Noticies/Campanya-Mes-transport-public-menys-contaminacio

Pla de millora de la qualitat d’aire horitzó 2020:

http://mediambient.gencat.cat/ca/05_ambits_dactuacio/atmosfera/qualitat_de_laire/plans_de_millora

Campanya “Moure i Commoure”

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya participa a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que enguany se celebra de l’11 al 18 d’octubre.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és un esdeveniment que s`emmarca dins la European Mobility Week en la qual més de 1800 ciutats de 42 països diferents organitzen activitats durant una setmana per conscienciar sobre un model de mobilitat més saludable, segur i sostenible.

Sota el nom “Moure i Commoure”, FGC, amb la col·laboració de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, han fet una acció artística amb diverses coreografies realitzades a la línia Barcelona-Vallés, amb l’objectiu de promoure el viatge en ferrocarril i el transport públic, i que ha estat recollida en un vídeo i en fotografies per tal de fer arribar aquest missatge a la societat.

El viatge en transport públic, a diferència del transport privat, és un moment de moviment personal però també de trobada amb altres, de connexió, on es comparteixen trajectes, mirades, estats d’ànim. Viatjar en ferrocarril és una invitació a moure’s d’una altra manera, a tenir una experiència enriquidora, agradable i, fins i tot, plena de sorpreses.

Els ballarins i ballarines de la IT Dansa Jove Companyia de l`Institut del Teatre desenvolupen “frases” coreogràfiques i improvisacions inspirades en les diferents postures, ritmes, maneres de caminar i formes de moure’s dels propis viatgers en una atmosfera positiva, amb simpatia i humor. El seu moviment busca despertar la curiositat, que, dins la rutina quotidiana, el viatge esdevingui una injecció d’aire fresc i optimisme i, alhora, mitjançant la poesia de la dansa, fer aflorar les emocions i commoure.

El vídeo de la campanya es pot compartir en el següent enllaç:

http://moureicommoure.fgc.cat/