Campus d’estiu de Mercabarna: “Refresca’t amb 5 al dia”

Campus d’estiu de Mercabarna: “Refresca’t amb 5 al dia”
Descripció: 

El 2018 es va celebrar la tercera edició de “Refresca’t amb 5 al dia”, el campus d’estiu per a infants i joves en situació de vulnerabilitat. Mercabarna va organitzar i subvencionar aquesta iniciativa, que va rebre 467 nens i nenes i 96 monitors procedents de casals de Barcelona i província entre el 26 de juny i el 10 d’agost. 

Com a novetat, el campus es va ampliar una setmana més per tal de donar servei als casals i entitats d’acció social que durant el mes d’agost no disposen d’activitats gratuïtes. Aquesta decisió va suposar un increment de participants respecte a l’any anterior.

L’activitat, que s’inspira en la campanya “5 al dia”, consisteix en la visita al Mercat Central de Fruites i Hortalisses i a un magatzem de patates i en la realització de diversos tallers. Mercabarna es va fer càrrec de les despeses derivades del campus d’estiu, que va incloure el transport, l’esmorzar i el dinar dels participants. A més, va comptar amb el suport de l’AGEM i d’algunes empreses de la Unitat Alimentària.

Aquest campus se sustenta en els valors de la responsabilitat social corporativa de Mercabarna. En primer lloc, fomenta els hàbits d’alimentació saludable a través de tallers que promouen el consum de fruites i hortalisses. En segon lloc, es dirigeix a infants i joves en risc d’exclusió social, un col·lectiu vulnerable que requereix una atenció especial. En tercer lloc, lluita per la
igualtat d’oportunitats i fa possible que aquests menors puguin gaudir d’activitats lúdiques gratuïtes durant l’estiu. I, per acabar, consciencia els participants en el consum responsable i la reducció del malbaratament alimentari.