COMPENSANATURA

Entitat:
Acci¢natura
Descripció: 

Breu descripció:

 

Iniciativa de compensació de la ocupació del sòl. Proposa compensar l’àrea de sòl (en metres quadrats) ocupat por una organització, mitjançant la compra i protecció d’una superfície equivalent d’hàbitat de vida silvestre, situat en un dels paratges naturals més rics i més amenaçats de la Terra (un “hotspot” de biodiversitat).

 

 

 

 

 

A www.compensanatura.org promovem que particulars i organitzacions ajudin a salvaguardar paratges naturals d’una superfície equivalent als m2 de sòl que ocupen amb els seus habitatges, oficines, botigues o naus industrials. Tenim projectes a Equador (selva tropical) i aquí a casa nostra, en relació a la urgent preservació dels darrers boscos madurs de Catalunya (programa Selvans).

 

CompensaNatura és una eina d’ACCIÓ PRÀCTICA, i RESPONSABILITAT CORPORATIVA, inspirada en la tercera revisió del Sistema Europeu de Gestió i Auditoria Mediambiental (EMAS) i el primer indicador bàsic obligatori d’impacte d’una organització sobre la biodiversitat: la "ocupació del sòl", expressada en "metres quadrats de superfície segellada". Amb CompensaNatura, podeu donar una primera sortida en aquest indicador, com a acció única (mentre no variï la superfície ocupada) i econòmica: amb 9,50 € preservem una superfície de bosc madur equivalent al que ocupa una oficina de 50m2.