GRAN DINAR BARCELONA 2014

Descripció: 

1. GRAN DINAR BARCELONA 2014

 

Breu descripció:

El Gran Dinar és:

 

  • un gran esdeveniment obert al públic on aquest viu i coneix en un entorn festiu les diverses iniciatives i projectes més rellevants de lluita per l’aprofitament dels aliments. 
  • un àpat gratuït fet amb aliments recuperats per conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari
  • un escenari on donar a conèixer el greu problema econòmic, ambiental, social i ètic que suposa el malbaratament alimentari i que cal la implicació de tothom per eradicar-lo.

 

El Gran Dinar 2014 va tenir lloc a la plaça dels Àngels de Barcelona el 22 de novembre passat,  emmarcat dins de la VI setmana europea de prevenció de residus i en concret en el dia temàtic sobre el malbaratament alimentari. L’objectiu: conscienciar la ciutadania i provocar un canvi en tots els actors del cicle dels aliments des del camp a la taula.

Més de quatre tones d’aliments van ser recuperades de camps o de majoristes que no els anaven a aprofitar i preparades per més de 150 voluntaris que sota la direcció de la Fundació Alícia van convertir-los en una sopa de verdures i una macedònia de fruita. Els excedents no cuinats van ser “adoptats” pels assistents o donats a menjadors socials propers.

Col·laboradors:

Xamfra, Universitat Autònoma de Barcelona, Espigoladors,  Espai Ambiental,  Spora Consultoria Social, el Plat, Foodisms, Recocinando.com,  Agència de Residus de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, AMB Residus, Fusions,  Agència Catalana de Seguretat Alimentària,  Banc dels Aliments de Barcelona,   Fundació Alícia, Mercabarna, AGEM, Caprabo, Horts de Ca n’alegria, La Kosturica, BARRI, DASLER, García de Pou, Nutrició sense Frontreres, Aliança Humanitàira per l’Alimentació Infantil, Creu Roja, Fundación SEUR,  Bioaquitectura Mediterrània, Fundació ENT, Tot Acció Produccions, Ibervending, Semproniana, CREDA- UPC, Campus Alimentació Universitat de Barcelona, Mercavallès i Feedback.