Obtenció de la certificació Breeam® sobre sostenibilitat a l’edificació

Descripció: 
BREEAM® és un mètode d’avaluació i certificació de la sostenibilitat de l’edificació, amb més de 500.000 edificis a tot el món. Avalua impactes en 10 categories (gestió, salut i benestar, energia, transport, aigua, materials, residus, ús ecològic del sòl, contaminació i innovació) a les fases del disseny, construcció i ús de l’edifici.

Nomen i Associats Arquitectes han dissenyat el primer edifici d’Espanya (la central de MRW a l’Hospitalet de Llobregat) que obté aquesta certificació amb qualificació “Excel·lent” en les fases de disseny i construcció.

L’edifici compta amb:

- Construcció a partir de materials reciclats i reciclables (en alguns casos fins al 100% com l’alumini).

- Fonts d’energia renovables com ara l’energia solar tèrmica. Aprofitament i ús de l’energia de forma eficient, que permet estalviar entre un 50-70%.

- Coberta vegetal que proporciona un aïllament i genera un microclima a l’edifici. L’espai és transitable i pot arribar a recollir fins a 50 l/m2.
- Recollida d’aigua a l’aljub que es reutilitza per al reg de la vegetació de la coberta i per als inodors, que alhora són de baix consum d’aigua.

- Potenciació de la il·luminació natural, gràcies a una façana de doble pell de mur cortina amb tancaments que actuen com a filtre solar (control automàtic o manual).

- Espais d’oficina i àrees de serveis per a treballadors/es (cafeteria, gimnàs, zones d’esbarjo, biblioteca, etc), aparcament (amb possibilitat de recarregar vehicles elèctrics) i aparcament de bicicletes.

- Pla de mobilitat per fomentar l’ús del transport públic.