Organització de rutes guiades de natura

Entitat:
Ecoitineraria Barcelona
Descripció: 

En les nostres rutes visitem espais com el Delta del Llobregat, Collserola i la Serralada de la Marina, contribuint a la revalorització del paisatge de la perifèria urbana de Barcelona.

A les nostres rutes fem descoberta de la fauna i la flora dels espais visitats, contribuint a millorar el coneixement de la biodiversitat.

A la ruta que oferim per la rierada (Collserola), tenint en compte que transcorre per una reserva natural i que per tant és més sensible a la freqüentació humana, hem reduït la oferta a un número limitat de visites mensuals. La resta de rutes no tenen aquesta limitació però sí que tenen limitat el número de participants a un màxim de 20 persones. Per tant, avaluem la nostra activitat turística en termes d’impacte ambiental.

Totes les nostres rutes es realitzen caminant i el refrigeri que oferim es basa en productes ecològics, contribuint a fomentar un estil de vida saludable basat en l’exercici i el consum de productes adients per una dieta saludable.

A totes les nostres rutes expliquem curiositats sobre la fauna, la flora i la cultura dels espais que visitem. Per tant, el nostre projecte es pot qualificar com a iniciativa de valor afegit basada en l’adquisició de coneixements del nostre entorn natural.

A totes les nostres rutes expliquem la importància de conservar els espais naturals que visitem, arribem sempre al punt de partida amb transport públic, oferim refrigeri ecològic, etc, contribuint activa i passivament a estendre la cultura de la sostenibilitat.

A totes les nostres rutes arribem sempre al punt de partida amb transport públic (reduint les emissions de CO2 de la nostra mobilitat), oferim refrigeri ecològic basat preferentment en productes de proximitat (reduint l’ús de fitosanitaris i fertilitzants i reduint les emissions de CO2 que es deriven de la seva descomposició i del transport motoritzat de mercaderies), i donem als clients un dossier informatiu sobre la ruta a realitzar amb la possibilitat de enviar-li en format pdf via correu electrònic en lloc de donar-li en paper (estalviant recursos). Per tant, minimitzem la petjada ecològica de la nostra activitat professional i la de la activitat turística dels nostres clients.