Presència de WGBC a la COP21

Entitat:
Green Building Council España (GBCe)
Descripció: 

Breu descripció:

Per primera vegada a la història hem aconseguit que a la conferència de les parts que es celebrarà a Paris a principis de desembre d’aquest any tingui un dia (3/12) específic per parlar dels edificis i la importància d’aquests en la lluita contra el canvi climàtic.

En aquests moments els més de 90 països que pertanyem a WGBC estem realitzant una sèrie d’accions coordinades, com poden ser:

• Buscar els compromisos dels membres GBC’s i de la seva implicació en la lluita CCC.

• Desenvolupant un material de comunicació WGBC conjunt per tots els països

• Veure si es poden recolzar els objectius del país.

• Anar a París

 

A nivell local, a partir del setembre hem realitzat dues accions dirigides a la COP21

• La tercera setmana de setembre va tenir lloc la Green Building Week, setmana internacional de l’edificació sostenible. A Barcelona i Madrid , conjuntament amb AsA es van realitzar dues tardes de treball paral·leles amb el lema de La Ciutat Respira, per buscar com superar aquelles barreres que impedeixen avançar en la lluita CCC des del sector edificació i posa l’accent sobre com el sector de l’arquitectura i l’urbanisme sostenible impulsa un canvi positiu al conjunt del planeta.

Avui coneixem les claus per reduir les emissions globals i aconseguir ciutats més habitables i compatibles amb els reptes del COP21 en matèria de canvi climàtic: reduir les emissions del parc edificat , impulsar energies d’emissió zero o renovables, optimitzar infraestructures i recursos existents, gestionar una política adequada de mobilitat, fomentar una cultura de vida saludable o augmentar les zones verdes i estimular la biodiversitat a la ciutat son alguns dels eixos irrenunciables cap a una ciutat com a hàbitat.

La Ciutat respira es realitzà simultàniament a Barcelona i Madrid i s’està preparant per poder-la realitzar a València. GBCe i ASA inviten a altres ciutats que es vulguin sumar a la iniciativa a discutir en el marc de tres taules de treball els següents punts:

-      Quines són les iniciatives urbanes a nivell europeu?

-      Quines són les barreres socials, econòmiques i de desenvolupament tecnològic?

Quines poden ser les estratègies per a poder superar aquestes barreres?

• Per altra banda, el 22 i 23 d’octubre va tenir lloc a Barcelona el Global Eco Fòrum: energy, cities , climate, que és un esdeveniment oficial de la COP21 ; on GBCe participà com a partner.