Programa de l’Smart Train Day

Entitat:
FGC Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Descripció: 

Breu descripció:

El concepte smart mobility centra el programa de l’Smart Train Day d’FGC.

La II edició de la jornada va tenir lloc en el marc del saló BcnRail i coincidint amb l`Smart City Expo.

Empreses i institucions com Siemens, Ideograma, ESADE o Light Eyes, entre d`altres, van compartir les seves experiències en l’àmbit de la gestió ferroviària intel·ligent.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha organitzat, juntament amb l’empresa IDP i el clúster ferroviari Railgrup, la III edició de l’Smart Train Day.

Aquesta jornada, creada per FGC el 2013, té per objectiu debatre i aprofundir sobre aspectes relacionats amb la gestió ferroviària intel·ligent aplicant la tecnologia i la innovació per millorar l’eficiència i la sostenibilitat del territori.

El programa de la jornada gira al voltant del concepte smart mobility aplicat a l’entorn ferroviari i incideix en aspectes claus com l’eficiència i la qualitat del servei en el transport mitjançant l`aplicació dels últims avenços en tecnologia. Les sessions que es desenvolupen aborden diverses experiències internacionals intel·ligents d`operadors metropolitans, tendències i iniciatives de l`smart mobility en l`àmbit europeu.

El saló BcnRail, que arriba a la seva cinquena edició, emfatitza l`smart mobility i ho fa tractant temes com ara les tecnologies smart, l’accés a nous mercats i projectes internacionals i la logística de mercaderies.

La celebració de l’Smart Train Day d’FGC en el marc del BcnRail coincideix amb la cinquena edició de l’Smart City Expo World Congress –cita internacional sobre les ciutats intel·ligents que el novembre de 2015 va reunir a Barcelona més de 500 urbs per tal d`abordar els reptes de la transformació urbana tot garantint la sostenibilitat. Aquesta coincidència afavoreix que la jornada organitzada per FGC es posicioni com a una data clau en l’àmbit de la mobilitat sostenible i de la indústria ferroviària.

Més informació: www.smarttrainday.cat

Actuacions relacionades amb les línies d’acció: