Projecte: Can Roger, menjador + hort + art

Descripció: 

Es tracta d’un projecte social impulsat per Claror juntament amb 6 entitats més del barri de Sagrada Família. La Fundació Claror forma part de l`Associació Can Roger i n`assumeix la secretaria.

L’objectiu principal és obrir un menjador social al barri en un solar cedit per l’Ajuntament de Barcelona, al carrer Roger de Flor xamfrà Rosselló, on hi ha més de 1.300 persones que estan patint una situació econòmica molt adversa. El projecte però fuig del concepte assistencialista i de pobresa, sinó que vol esdevenir un espai de participació activa i de col·laboració entre entitats i veïns, sigui quina sigui la seva situació econòmica.

Can Roger és un espai que ofereix al barri activitats relacionades amb la sostenibilitat, l’agricultura ecològica i l’art. Al migdia, persones derivades de serveis socials hi poden anar a menjar i alhora poden ser corresponsables del funcionament del projecte.

Un altre objectiu és tirar endavant un hort i oferir tallers d’horticultura. Des de l`Associació Can Roger s’ofereixen tallers que estan impartits per la Cooperativa Tarpuna, especialitzada en agricultura ecològica i hort urbà. Són tallers on la finalitat és ensenyar de manera molt pràctica, per exemple, com controlar les plagues i les malalties de l`hort. La quota de les inscripcions dels tallers va destinada al projecte social de Can Roger.

Més informació: www.canroger.org; associaciocanroger@gmail.com