Projectes dirigits a millorar la qualitat de vida dels pacients

Descripció: 

Breu descripció:

Projectes que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida dels pacients crònics; col·laborant en la prevenció de patologies cròniques, estimulant i facilitant la innovació dels professionals sanitaris, fomentar la participació entre els diversos actors i nivells del sistema, i promovent la recerca, la formació i la gestió del coneixement, mitjançant:

-       Cronexa: formació i capacitació a professionals sanitaris, desenvolupament d’eines innovadores i recerca en l’àmbit de la cronicitat.

-       ExpertSalud: aplicació gratuïta per la pacients crònics per gestionar la presa de medicaments, programar avisos, efectuar seguiments i compartir informació a temps real amb el metge.

-       Itinerari del pacient crònic: estudi per a millorar-ne la seva atenció. Col·laboració amb la Universitat Internacional de Catalunya i avalat pel Fòrum Espanyol de Pacients.

-       Programa pacient expert: el mateix pacient transmet coneixements i habilitats a altres persones.

-       Universitat dels Pacients: Activitats d’informació i formació dirigides a pacients. Col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, Fundació Laporte i semFYC.

-       MEDAFAR: coordinació entre metges de família i farmacèutics comunitaris sobre pacients amb possibles problemes relacionats amb medicaments.

-       Serveis on-line dirigits a pacients. Serveis on-line (consells, informació, materials, testimonials...) de les principals àrees terapèutiques.

Més informació:

www.universitatpacients.org

Beneficis:

 

 

  • 6 projectes dirigits a millorar la qualitat de vida i promoure hàbits saludables en els pacients crònics
  • 78 llançaments de productes
  • 63,4 Milions d’Euros invertits en R+D+i
  • 2 programes d’R+D pròpia per al dolor, finalitzen la fase II i l’altre la fase II-III

Més de 32.000 professionals de la salut formats

Vigència de l’actuació: permanent

 

Document: