Prova pilot de transport sostenible

Entitat:
FGC Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Descripció: 

Breu descripció:

L’Ajuntament de Sant Quirze, el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han lliurat cinc bicicletes elèctriques a diverses empreses del municipi. L’acte respon a una prova pilot de transport sostenible amb l’objectiu de promoure l’ús de la bicicleta elèctrica com a mode energèticament eficient per a les distàncies curtes.

L’Ajuntament de Sant Quirze posa a disposició de les empreses dels polígons del municipi que vulguin participar-hi les bicicletes, i en gestiona el lliurament. Eurecat posa a disposició del projecte els recursos per al seu seguiment i plantejarà millores que permetin el bon funcionament del servei i la seva estabilitat. Per la seva part, Ferrocarrils de la Generalitat cedeix la zona destinada a l’aparcament de les bicicletes i als seus corresponents equips de càrrega a l’estació, aportant el subministrament elèctric necessari.

Les tres parts es comprometen amb la sostenibilitat econòmica d’aquest projecte pilot, així com també a analitzar la sostenibilitat econòmica d’una explotació de bicicletes elèctriques més enllà del termini inicialment previst en aquest projecte.

Les empreses participants en un primer torn de quatre mesos, donat que hi ha més demanda per a propers quatrimestres són: del polígon Can Canals: New Wave Sportswear SA, Würth Industria España SA. Polígon Can Casablanques: Indiba SA, de Can Feu: Avery Dennison SA i polígon Can Torras-Can Llobet: Marken Imaje Spain SA.

El segon torn s’iniciarà a mitjans del mes de març de 2016.

Les bicicletes es trobaran en una zona d’aparcament reservada dins del recinte de l’estació dels Ferrocarrils de Sant Quirze. L’Ajuntament disposarà d’un punt de recollida de peticions de persones interessades en l’ús d’aquestes bicicletes.

Per aquest projecte l’Ajuntament de Sant Quirze ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 24.000 euros.

Actuacions relacionades amb les línies d’acció: