PSICOXARXA SOLIDÀRIA

Entitat:
Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
Descripció: 

Objectiu/s:

Oferir, a través dels professionals i projectes inscrits, diferents tipus de serveis d`atenció psicològica, des dels diversos àmbits d`intervenció de la Psicologia i de les diferents orientacions professionals.

Breu descripció:

Una xarxa de psicòlegs col·legiats que, de manera solidària, es posen a disposició de la ciutadania, a través del COPC, per donar atenció psicològica a persones amb pocs recursos econòmics.

Són moltes les persones que pensem que aquesta no és una crisi conjuntural, que es tracta d`un moment de canvi molt intens, amb grans desequilibris, que afecta les estructures, els valors i les persones, especialment aquelles que són més vulnerables i que, en aquests últims anys, a causa de la greu situació econòmica i social que estem vivint estan patint psicològicament.

La professió derivada de l`aplicació de la psicologia, en el seu vessant més sanitari i preventiu, ha estat sempre a disposició de les persones amb menys recursos, directament o a través de les entitats que tradicionalment s`han fet càrrec de les persones amb dificultats.

De fet, són moltes les entitats professionals que ens han explicat la seva pràctica solidària consolidada després d`uns quants anys. El darrer decenni ha estat productiu en la consolidació d`una xarxa de serveis públics orientada a l`abordatge d`aquestes situacions, des de diferents perspectives: l`atur, el consum de tòxics, la salut mental, etc.