Psicoxarxa Solidària

Descripció: 

Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

Una xarxa de psicòlegs col·legiats que, de manera solidària, es posen a disposició de la ciutadania, a través del COPC, per donar atenció psicològica a persones amb pocs recursos econòmics.

Són moltes les persones que pensem que aquesta no és una crisi conjuntural, que es tracta d'un moment de canvi molt intens, amb grans desequilibris, que afecta les estructures, els valors i les persones, especialment aquelles que són més vulnerables i que, en aquests últims anys, a causa de la greu situació econòmica i social que estem vivint estan patint psicològicament.

La professió derivada de l'aplicació de la psicologia, en el seu vessant més sanitari i preventiu, ha estat sempre a disposició de les persones amb menys recursos, directament o a través de les entitats que tradicionalment s'han fet càrrec de les persones amb dificultats.

De fet, són moltes les entitats professionals que ens han explicat la seva pràctica solidària consolidada després d'uns quants anys. El darrer decenni ha estat productiu en la consolidació d'una xarxa de serveis públics orientada a l'abordatge d'aquestes situacions, des de diferents perspectives: l'atur, el consum de tòxics, la salut mental, etc.

Objectiu

Oferir, a través dels professionals i projectes inscrits, diferents tipus de serveis d'atenció psicològica, des dels diversos àmbits d'intervenció de la Psicologia i de les diferents orientacions professionals.

Actuacions relacionades amb les línies d’acció: