Resistir i refer-se davant les adversitats de la vida

Descripció: 

Descripció:                                                             

RESILIÈNCIA SOCIAL: Des de l’associació P(A)T treballem des de la resiliència (entesa com a la capacitat de l`ésser humà per afrontar experiències traumàtiques i extreure un benefici, entès com a aprenentatge vital). Sabem que l`ésser humà és capaç de resistir i refer-se davant les adversitats de la vida, però la societat ha d`oferir totes les garanties perquè això sigui possible. Per tant des de P(A)T treballem pel reconeixement dels drets de les víctimes dels sinistres de trànsit que implica una adequada resposta post-accident. Això és:

-          Atenció sanitària: mèdica i psicològica.

-          Investigació policial amb garantia d’estàndards mínims.

-          Justícia ràpida i en coherència amb el resultat de l’accident (persones mortes o ferides greus amb seqüeles de per vida).

Si permetem i assumim una mobilitat que mata i deixa greus seqüeles per a tota la vida, hem d`exigir a les administracions i a la societat una adequada resposta post- accident. 

RESILIÈNCIA EMOCIONAL: Les associacions d`atenció a víctimes treballem per evitar una retraumatització secundària i per ajudar a que les víctimes aconsegueixin una major qualitat de vida. Per això és important tenir un espai on poder expressar i compartir emocions que de vegades no tenen forma d’expressar-se.  Per exemple, com expressar el dolor per la pèrdua d`un fill sinó hi ha paraules en el diccionari que defineixi aquest dolor? O la pèrdua d’un esser estimat de forma sobtada i per fets evitables, en la majoria dels casos? La mort d’un esser estimat en circumstàncies traumàtiques provoca un fort impacte i és important poder sanar les ferides invisibles, les ferides emocionals.

P(A)T organitza diferents Grups d’Ajuda Mútua i grups de dol (anomenats Punt de Trobada), per donar cabuda a aquesta necessitat que millora la seva qualitat de vida i que aposta per la resiliència emocional.

RESILIÈNCIA EN LA GESTIÓ URBANA: apostem per crear lligams entre la ciutadania (tant de persones afectades com no) per conscienciar sobre la necessitat de millorar la mobilitat i treballar pel respecte i la convivència. Actualment assumim una mobilitat que mata i emmalalteix. Participem en diferents grups de treball (com el Pacte de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona) per ajudar a pacificar la ciutat i per que la gestió urbana posi per damunt la salut, la sostenibilitat, la seguretat i sobretot les persones.