Reutilització d’equipaments PONT SOLIDARI

Descripció: 

Breu descripció:

Breu descripció:

Servei en xarxa on-line que gestiona recursos excedents en bon estat d’empreses i organitzacions per a ser reaprofitats per les ONG de col·lectius vulnerables que ho necessiten del Tercer Sector social i del sud.

Banc de Recursos actua com un pont solidari entre entitats coordinant ofertes d`empreses i peticions d`entitats socials del nostre país (l`anomenat Quart Món). D`aquesta manera, entre d`altres materials, deriva a les ONG que ho sol·liciten mobiliari d`oficina, roba, joguines i estris complementaris.

·         Facilita l’intercanvi a partir de les ofertes i demandes rebudes i concretes

·         Prioritza materials de sectors claus en educació, agricultura i sanitat

·         Accepta només recursos i material donat en bon estat i reutilitzable

·         Assegura la destinació i l`ús dels béns que es proporciona a les entitats

·         Minimitza costos i stocks: no emmagatzema perllongadament materials

·         Vetlla perquè el material un cop valorat compensi en costos sempre el seu transport al sud

·         No ofereix serveis de transport per efectuar recollides a domicili dels recursos

.         Ofereix possibilitat de desgravació fiscal de les donacions en espècie

 

28-N Jornada de portes obertes per la presentació de l’eina i servei Pont Solidari a BDR

El divendres 28-N de 10h a 14h BDR acull a la seva seu: C/Gran de Gràcia 167, pral. 2a, 08012 – Barcelona, BDR organitza la Jornada de portes obertes per la presentació de l’eina i servei Pont Solidari on s’explica els seus beneficis i avantatges per a entitats socials, empreses, usuaris, etc.

Fa vint anys que el Banc de Recursos promou la reutilització de béns materials per a projectes de cooperació gràcies, en gran part, a la tasca dels voluntaris, que és essencial. Material informàtic, mobiliari d’oficina, hospitalari i, fins i tot, vehicles i eines agrícoles de segona mà.

El Pont Solidari de Fundació Banc de Recursos és el servei en xarxa que gestiona ofertes de recursos excedents d’empreses a fi de donar-los una sortida alternativa cap a entitats adients i en un temps raonable, per a que puguin ser utilitzats o reutilitzats tan en països en vies de desenvolupament com en les entitats del Tercer Sector. Estem ubicats a Barcelona, però podem gestionar donacions per tot Catalunya, i segons el cas, també per l’Estat espanyol. L’objectiu és promoure la reutilització dels equipaments i contribuir amb els nostres projectes de desenvolupament o amb els d’altres organitzacions, fomentant al mateix temps el respecte cap al medi ambient.