Objectiu 2: Espai públic i mobilitat

 

Horizontal Tabs

Diagnosi

Diagnosi 2012:

Barcelona és una ciutat mediterrània (amb un clima benigne i un ús intensiu de l’espai), compacta (amb habitatges plurifamiliars amb locals de concurrència pública a la planta baixa i amb un gran entramat d’infraestructures subterrànies), complexa (amb mixticitat d’usos) i densa (15.000 habitants per km2 ). Segueix llegint...

Les 10 línies d'acció 

  Anar als 10 objectius    
Bones pràctiques
Compartim, a continuació, algunes bones pràctiques referents a aquest objectiu i corresponents a accions de la xarxa d’entitats, empreses i escoles signants del Compromís. Són exemples de les iniciatives que es desenvolupen a la ciutat i excel·lents testimonis de coresponsabilitat i implicació ciutadana:
         

Entitats i Empreses + Sostenibles

 

 

BICI AMIGA

 

Entitats i Empreses + Sostenibles

 

LA COMPRA ARRIBA A CASA AMB VEHICLE ELÈCTRIC

Bici Amiga és el primer pàrquing vigilat de bicicletes que afavoreix la mobilitat sostenible i la inserció sociolaboral. Està promogut per la Fundació Formació i Treball. L’abril del 2014 es va obrir el BiciPark gràcies a la cessió, dins del marc del pla “Buits”, d’un solar per part de l’Ajuntament de Barcelona.   Redueix el trànsit de vehicles i ajuda a les persones amb mobilitat reduïda, a més d'augmentar les vendes de les botigues del barri. Més de 500 establiments de Sants i les Corts ofereixen als seus clients el servei de portar-los a casa la compra en un vehicle elèctric.

Entitats i Empreses + Sostenibles

 

 

"ÚLTIMA MILLA" A CIUTAT VELLA

 

 

 

Escoles + Sostenibles

 

 

LES ESCOLES + SOSTENIBLES S'UNEIXEN AL DIA SENSE COTXES

 
El Implantar mesures específiques per a la distribució urbana de mercaderies, tant de petites flotes de repartiment com de grans distribuidores, regular-ne horaris i aparcaments, optimitzar rutes i potenciar les microplataformes de distribució amb solucions d’última milla més eficients (bicicleta, vehicle elèctric) són reptes en què la ciutat de Barcelona està treballant. Aquesta iniciativa n’és un bon exemple.   Barcelona va celebrar el Dia Sense Cotxes en el qual hi van realitzar les seves activitats 17 centres de la xarxa amb l’objectiu de mostrar com pot ser una ciutat diferent.

Escoles + Sostenibles

 

 

A L'ESCOLA, SENSE FUM

 

Entitats i Empreses + Sostenibles

 

PARK(ING) DAY BARCELONA

El Parc de la Ciutadella és un dels centres que ha construït un aparcament de monopatins, patinets i bicis per promoure la mobilitat sostenible.  

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que té lloc a prop de dues-centes ciutats d’arreu del món. Consisteix a transformar diverses places d’aparcament de pagament d’un carrer en petits parcs enjardinats, horts, zones d’esbarjo, zones de reparació de bicicletes, demostracions de bicicletes elèctriques... amb l’objectiu de reivindicar unes ciutats més sostenibles i saludables.

 

 

 

   

Consulta més accions i bones pràctiques aquí.

  Anar als 10 objectius  

 

 

 

Ciutadania + SostenibleEscoles + SosteniblesEntitats i Empreses + SosteniblesComerç + SostenibleAjuntament + Sostenible

 

     
                                       
Documents de referència
Recursos
Mapa
Indicadors

Els indicadors són una eina clau per a avaluar les millores assolides per les ciutats en el temps. A Barcelona la necessitat de monitoritzar els deu objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat s'ha concretat en una bateria d'indicadors de seguiment, definida amb la participació d’un grup de treball de la xarxa Barcelona + Sostenible. Aquests indicadors tracten de manera integrada les dimensions socials, ambientals i econòmiques, i pretenen treballar amb dades de qualitat, ser fàcils de comunicar i perdurables en el temps.

Els indicadors de l'objectiu 2 són:

2.1 Ecomobilitat (informe 2015)

2.2 Seguretat viària (informe 2015)

Consulta tots els informes d'Indicadors de Sostenibilitat de Barcelona aquí.

 

  Anar als 10 objectius  

 

Plans i accions

Recull de l'acció municipal per al període 2012-2017: 

Recull dels principals plans, programes i projectes estratègics relacionats amb l'espai públic i la mobilitat impulsats des de l’Ajuntament de Barcelona en el període 2012-2017.

Segueix llegint ...

Ajuntament + Sostenible

Plans i accions dels membres de la xarxa B+S:

Les organitzacions de la xarxa de signants estan duent a terme Plans d'Acció i Bones Pràctiques relacionades amb tots els objectius del Compromís. Aquí podeu consultar les actuacions d’algunes entitats i empreses.

 


 

 

  Anar als 10 objectius  

Amaga el títol: