Objectiu 3: Qualitat ambiental i salut

Horizontal Tabs

Diagnosi

Diagnosi 2012:

La salut de la població depèn de molts factors: individuals (edat, sexe, genètica), de l’estil de vida, de les influències socials, de les condicions de vida i treball, de les condicions socioeconòmiques, etc. Però també depèn d’aspectes ambientals, com ara la qualitat del que respirem, mengem i bevem, del soroll, d’altres factors fisicoquímics o del grau de neteja. Segueix llegint...

Les 10 línies d'acció

  Anar als 10 objectius    
Bones pràctiques

Compartim, a continuació, algunes bones pràctiques referents a aquest objectiu i corresponents a accions de la xarxa d’entitats, empreses i escoles signants del Compromís. Són exemples de les iniciatives que es desenvolupen a la ciutat i excel·lents testimonis de coresponsabilitat i implicació ciutadana:

         

Entitats i Empreses + Sostenibles

 

CAMPANYA CIUTADANA I ACCIONS EDUCATIVES SOBRE LA CONTAMINACIÓ DE L'AIRE

 

 

Escoles + Sostenibles

 

MENJADORS ESCOLARS MÉS SOSTENIBLES

La Plataforma Qualitat de l’Aire proposa diverses campanyes a través de les quals convidar la ciutadaniaa  aplicar canvis estructurals en matèries de transport i industrial, solucionant conjuntament greus problemes de salut pública, mobilitat, energètics i climàtics, però també un canvi a nivell social.   El consum d’aliments és una realitat quotidiana als centres educatius: a l’hora d’esmorzar, dinar i berenar. Els menjadors dels centres educatius sovint són una part més del projecte educatiu del centre, de manera que la tasca educativa de l’escola és coherent, precisament, perquè va més enllà del temps lectiu: alimentar-se no és només cobrir unes necessitats fisiològiques, sinó que aporta salut, fomenta criteris de consum, l’aprenentatge d’habilitats socials i és una realitat socialitzadora.

Entitats i Empreses + Sostenibles

FIRA AGRÍCOLA DE COLLSEROLA

 

Escoles + Sostenibles

 

 

DE L'APRENENTAGE A L'ACCIÓ PER REDUIR EL SOROLL

 
Promoció de la producció i el consum ecològic. Fomentar i prestigiar la producció i el comerç dels aliments més saludables (ecològics, sense additius), així com generalitzar-ne el coneixement i l’ús són elements a tenir en consideració per millorar la salut de la població.  

Els alumnes de sisè de l'escola el Gravi participen al programa Sssplau i actuen per disminuir el soroll als espais del centre.

Entitats i Empreses + Sostenibles

 

HOTEL BARCELONA CATEDRAL

     
L’Hotel Catedral és un establiment que adopta mesures ambientals com a bona pràctica, a fi de complir els objectius comuns del Compromís ciutadà per la sostenibilitat 2012- 2022, al qual està adherit. La gestió d’aquest hotel aplica un pla continu amb què es desenvolupen diverses accions relacionades amb els objectius de sostenibilitat de la ciutat.    

 

 

   

Consulta més accions i bones pràctiques aquí.

 

 

Ciutadania + SostenibleEscoles + SosteniblesEntitats i Empreses + SosteniblesComerç + SostenibleAjuntament + Sostenible

         
  Anar als 10 objectius                                        
Documents de referència
Recursos
Mapa
Indicadors

Els indicadors són una eina clau per a avaluar les millores assolides per les ciutats en el temps. A Barcelona la necessitat de monitoritzar els deu objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat s'ha concretat en una bateria d'indicadors de seguiment, definida amb la participació d’un grup de treball de la xarxa Barcelona + Sostenible. Aquests indicadors tracten de manera integrada les dimensions socials, ambientals i econòmiques, i pretenen treballar amb dades de qualitat, ser fàcils de comunicar i perdurables en el temps.

Els indicadors de l'objectiu 3 són:

3.1 Qualitat de l’aire (informe 2015)

3.2 Qualitat acústica (informe 2015)

3.3 Qualitat de l’aigua de consum humà (informe 2015)

Consulta tots els informes d'Indicadors de Sostenibilitat de Barcelona aquí.

 

  Anar als 10 objectius  

Plans i accions

Recull de l'acció municipal per al període 2012-2017: 

Recull dels principals plans, programes i projectes estratègics relacionats amb la qualitat ambiental i la salut impulsats des de l’Ajuntament de Barcelona en el període 2012-2017.

Segueix llegint ...

Ajuntament + Sostenible

 

  

 

Plans d'Acció i Bones Pràctiques dels membres de la xarxa B+S:

Les organitzacions de la xarxa de signants estan duent a terme Plans d'Acció i Bones Pràctiques relacionades amb tots els objectius del Compromís. Aquí podeu consultar les actuacions d’algunes entitats i empreses.

 


 

  Anar als 10 objectius  

Amaga el títol: