Objectiu 7: Benestar de les persones

Horizontal Tabs

Diagnosi

Diagnosi 2012:

Una ciutat sostenible no pot existir sense una comunitat cohesionada, que pugui prendre part de manera equitativa en el desenvolupament econòmic i en el progrés social, amb igualtat d’oportunitats i assegurant el benestar. Per això hem de garantir l’accés a una educació pública de qualitat. Segueix llegint...

 

 

Les 10 línies d'acció  

  Anar als 10 objectius    
Bones pràctiques

Compartim, a continuació, algunes bones pràctiques referents a aquest objectiu i corresponents a accions de la xarxa d’entitats, empreses i escoles signants del Compromís. Són exemples de les iniciatives que es desenvolupen a la ciutat i excel·lents testimonis de coresponsabilitat i implicació ciutadana:

         

 

Entitats i Empreses + Sostenibles


 

BOLA A BOLA TRANSFORMEM EL MÓN

 

 

 

Entitats i Empreses + Sostenibles

 

 

FUEL POVERTY GROUP

Les bombetes de llavors són càpsules de sorra, adobades i plenes de llavors, que al regar-les germinen i creixen. Fabricades amb productes locals, bona part de la producció s’elabora al Centre Ocupacional de la Fundació Boscana que atén a dones amb diversitat intel·lectual.   El Fuel Poverty Group (FPG) és un grup de persones que voluntàriament fa assessorament tarifari i acompanyament en actuacions a les llars de persones vulnerables perquè redueixin la despesa destinada a subministraments bàsics (gas, electricitat i aigua).

Ajuntament + Sostenible

 

PROJECTE "RADARS"

 

Escoles + Sostenibles

UNA EINA D'APRENENTATGE AMBIENTAL I SOCIAL

 

 
Reducció del risc d’aïllament de la gent gran. Aquesta iniciativa incideix en la millora de la qualitat de vida d’un grup de població creixent, la gent gran, i afavoreix una bona convivència basada en la inclusió, l’equitat, la solidaritat, el respecte i la confiança.  

L’Escola el Carrilet col·labora amb l’hort urbà del Centre el Caliu, un espai d’acolliment de persones sense sostre. Aquesta resulta una experiència única per conèixer altres realitats i potenciar el treball pràctic i transversal.

Entitats i Empreses + Sostenibles

 

MOU-TE PER TU I PER ELLS

 

 

 

Fomentar hàbits saludables relacionats amb l’activitat física i vincular aquest repte a una causa social: l’alimentació infantil. Es tracta de sumar quilòmetres, sumar salut i sumar menús per fer més fàcil la vida de famílies que passen per situacions difícils.

   
     

Consulta més accions i bones pràctiques aquí.

  Anar als 10 objectius    

Ciutadania + SostenibleEscoles + SosteniblesEntitats i Empreses + SosteniblesComerç + SostenibleAjuntament + Sostenible

         
                                       
Documents de referència
Recursos
Mapa
Indicadors

Barcelona + Sostenible aposta per l'acció i el compromís i treballa per a fer avançar les ciutats en la línia de la sostenibilitat. Els indicadors són una eina clau per a avaluar les millores assolides per les ciutats en el temps. A Barcelona la necessitat de monitoritzar els deu objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat s'ha anat concretant en una proposta d'indicadors de seguiment global de sostenibilitat. Aquests indicadors tracten de manera integrada les dimensions socials, ambientals i econòmiques de Barcelona + Sostenible, i pretenen treballar amb dades de qualitat, ser fàcils de comunicar i perdurables en el temps.

7.1 Qualitat de vida (informe 2015)

7.2 Accessibilitat a l'habitatge (informe 2015)

7.3 Nivells d'ocupació (informe 2015)

7.4 Distribució de la renda (informe 2015)

7.5 Accés a l'oferta cultural (informe 2015)

7.6 Satisfacció ciutadana (informe 2015)

Consulta tots els informes d'Indicadors de Sostenibilitat de Barcelona aquí.

 

  Anar als 10 objectius  

Plans i accions

Recull de l'acció municipal per al període 2012-2017: 

Recull dels principals plans, programes i projectes estratègics relacionats amb el benestar de les persones impulsats des de l’Ajuntament de Barcelona en el període 2012-2017.

Segueix llegint ...

Ajuntament + Sostenible

Plans d'Acció i Bones Pràctiques dels membres de la xarxa B+S:

Les organitzacions de la xarxa de signants estan duent a terme Plans d'Acció i Bones Pràctiques relacionades amb tots els objectius del Compromís. Aquí podeu consultar les actuacions d’algunes entitats i empreses.

 

  Anar als 10 objectius  

Amaga el títol: