Objectiu 8: Progrés i desenvolupament

Horizontal Tabs

Diagnosi

Diagnosi 2012:

Els serveis i el comerç tenen un paper predominant en l’economia de la ciutat. L’activitat turística ha crescut exponencialment i en aquests anys Barcelona s’ha convertit en la primera destinació de Catalunya, per damunt de la Costa Brava. Actualment, s’estima que el nombre de visitants és de 24 milions l’any i que el 10% del PIB de la ciutat és aportat pel turisme. Per contra, la indústria ha estat deslocalitzada. Segueix llegint...

 

Les 10 línies d'acció 

Les 10 línies d'acció 

Les 10 línies d'acció 

  Anar als 10 objectius    
Bones pràctiques
Compartim, a continuació, algunes bones pràctiques referents a aquest objectiu i corresponents a accions de la xarxa d’entitats, empreses i escoles signants del Compromís. Són exemples de les iniciatives que es desenvolupen a la ciutat i excel·lents testimonis de coresponsabilitat i implicació ciutadana:
         

Entitats i Empreses + Sostenibles

 

 

SERVEI MANCOMUNAT DE NETEJA DEL RAVAL

 

Entitats i Empreses + Sostenibles

 

 

LABORATORI D'ECONINNOVACIÓ

Projecte que cobreix les necessitats de serveis de neteja d’alguns establiments del barri amb el treball dels veïns i veïnes amb dificultats d’inserció laboral. A través d’aquest servei, els participants reben formació per aconseguir el tan esperat contracte laboral i milloren la seva qualitat de vida treballant al barri.   El Laboratorio Ecoinnnovación és una iniciativa de l’Obra Social de la Caixa i de la Fundació Fòrum Ambiental amb l’objectiu d’identificar oportunitats de negoci que tinguin el medi ambient com a factor d’impuls, per poder impulsar la competitivitat de les empreses i que la innovació responsable esdevingui una estratègia per al desenvolupament empresarial.

Entitats i Empreses + Sostenibles

ANDANTE HOTEL

 

Escoles + Sostenibles

JORNADA COMPARTIM EXPERIENCIES AMB ARCO

 
Promoció del turisme responsable. Aquesta iniciativa segueix la línia d’aconseguir la coresponsabilització de les institucions, la indústria turística i els visitants en l’ús eficient dels recursos naturals i la millora de la qualitat ambiental.  

El Centre de Cicles Formatius CEIR-ARCO Aragó, el dia 12 de febrer va organitzar la Jornada: Compartim Experiències. Aquesta iniciativa va tenir el suport de Barcelona Escoles + Sostenibles i la Fundació BCN, Formació Professional.

Entitats i Empreses + Sostenibles

 

FINANÇAMENT PARTICIPATIU

 

 

 

El crowdfunding permet a organitzacions i empreses finançar-se directament per un grup gran i divers de persones, el crowd, sense haver de demanar diners ni a un banc ni a cap altra entitat financera tradicional. Amb el crowdlending, les persones deixen directament una quantitat de diners determinada a una empresa a canvi d’un retorn financer estipulat en un contracte de préstec.

   
     

Consulta més accions i bones pràctiques aquí.

  Anar als 10 objectius    

Ciutadania + SostenibleEscoles + SosteniblesEntitats i Empreses + SosteniblesComerç + SostenibleAjuntament + Sostenible

         
                                       
Documents de referència
Recursos
Mapa
Indicadors

Barcelona + Sostenible aposta per l'acció i el compromís i treballa per a fer avançar les ciutats en la línia de la sostenibilitat. Els indicadors són una eina clau per a avaluar les millores assolides per les ciutats en el temps. A Barcelona la necessitat de monitoritzar els deu objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat s'ha anat concretant en una proposta d'indicadors de seguiment global de sostenibilitat. Aquests indicadors tracten de manera integrada les dimensions socials, ambientals i econòmiques de Barcelona + Sostenible, i pretenen treballar amb dades de qualitat, ser fàcils de comunicar i perdurables en el temps.

L' indicador de l'objectiu 8 és:

8.1 Innovació (Informe 2015)


Consulta tots els informes d'Indicadors de Sostenibilitat de Barcelona aquí.

 Anar als 10 objectius  

Plans i accions

Recull de l'acció municipal per al període 2012-2017: 

Recull dels principals plans, programes i projectes estratègics relacionats amb el progrés i desenvolupament impulsats des de l’Ajuntament de Barcelona en el període 2012-2017.

Segueix llegint ...

Ajuntament + Sostenible

Plans d'Acció i Bones Pràctiques dels membres de la xarxa B+S:

Les organitzacions de la xarxa de signants estan duent a terme Plans d'Acció i Bones Pràctiques relacionades amb tots els objectius del Compromís. Aquí podeu consultar les actuacions d’algunes entitats i empreses.

 

 Anar als 10 objectius  

Amaga el títol: