És l'hora de renovar la vostra adhesió a Escoles + Sostenibles!

..
12/06/2024 - 15:47 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

Amb l’aprovació del Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034 s’inicia el període de renovació de les adhesions a Escoles + Sostenibles. Tots els centres educatius que vulgueu seguir formant-ne part heu de signar el nou document. L’acte de presentació oficial del Compromís tindrà lloc el 9 de juliol a les 18.30 hores al Palauet Albéniz. Les inscripcions ja estan obertes.

El 7 de maig es va aprovar el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034, el marc de referència comú de la Xarxa Barcelona + Sostenible, de la qual forma part el programa Escoles + Sostenibles, que plasma la voluntat i les aspiracions per aconseguir una ciutat més sostenible i responsable dels impactes del nostre estil de vida a escala local i global.  

Per això, tots els centres educatius que vulgueu continuar formant part del programa Escoles + Sostenibles heu de renovar el vostre compromís 

Aquest document és l’expressió de la responsabilitat individual i col·lectiva de les organitzacions, centres educatius i persones membres de la Xarxa i dels compromisos que adquirim per fer un futur millor.  

La Xarxa B+S, amb el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034, s’adapta als reptes actuals i orienta la seva acció per donar respostes fermes i comunes davant l’escenari d’emergència climàtica i de crisi ecosocial. I ho fa amb tres principals novetats: 

  • Ofereix diferents espais de compromís, en funció del que cada centre educatiu vulgui o pugui assumir en cada moment. 
  • S’enfoca a una acció més col·laborativa per incidir en reptes de ciutat. 
  • Incorpora la ciutadania no organitzada a la Xarxa. Us convidem, doncs, a sumar-vos-hi també personalment. 

Com podeu renovar l’adhesió a Escoles + Sostenibles? 

Per fer-ho cal que signeu el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034 a través d’aquest formulari. 

Els reptes, una oportunitat per treballar col·laborativament en clau de ciutat 

Amb aquest Compromís, la Xarxa B+S s’enfoca a una acció més col·laborativa per incidir en reptes d’especial rellevància, que diferents agents afronten cadascú des del seu camp d’actuació, per tal d’aconseguir l’impacte més gran possible. 

Juntament amb la crida a sumar-se al Compromís, ja s’ha fet el llançament dels dos primers reptes: “Descarbonitzem-nos” i “Estalviem aigua”. Us convidem a conèixer-los i sumar-vos-hi! 

L’acte de presentació del Compromís, al juliol 

El 9 de juliol a les 18.30 h tindrà lloc al Palauet Albéniz la presentació del Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible. Hi esteu convidats tots els centres educatius, les organitzacions i persones integrants de la Xarxa, i s’hi podrà anar amb acompanyant. Ja us hi podeu inscriure!