Voleu reduir el malbaratament alimentari al vostre centre?

..
03/04/2024 - 17:15 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha llançat una nova iniciativa que promou el reaprofitament d’excedents alimentaris als centres educatius. Els centres participants rebran assessorament i acompanyament, i també eines i recursos per afavorir la implicació de l’empresa de cuina i de les famílies. Aprofiteu aquesta oportunitat! 

Els centres educatius són equipaments on s’elaboren gran quantitat de menús i, per aquest motiu, són susceptibles de generar excedents alimentaris que, sovint, són malbaratats 

L’Ajuntament de Barcelona, conscient d’aquesta problemàtica, inicia un nou projecte per ajudar els centres educatius a reduir el malbaratament alimentari a través de la implantació de circuits d’aprofitament dels excedents alimentaris de manera que puguin acabar sent consumits. 

Els centres participants en el projecte rebran l’assessorament i acompanyament necessaris per poder dur a terme aquest aprofitament. En cada cas es determinarà quins aliments poden ser aprofitats, quins protocols i mesures s’han de complir per tal de garantir la seguretat alimentària i es facilitaran eines i recursos per afavorir la implicació de l’empresa de cuina i de les famílies. En definitiva, es treballarà conjuntament amb els centres per a definir tot el circuit d’aprofitament i poder resoldre qualsevol dubte o incidència. 

Si el vostre centre està interessat a participar en el projecte, envieu un correu electrònic a l’adreça gestioderesidus@bcn.cat i rebreu tota la informació.