Entrevistes Escoles + Sostenibles

Entrevistes i converses d’actualitat sobre sostenibilitat i medi ambient amb membres de la xarxa.

Els membres d'Escoles + Sostenibles que vulguin donar a conèixer el seu centre educatiu i les accions de sostenibilitat que s'hi duen a terme poden sol·licitar una entrevista omplint aquest formulari. 

Mostrant 10 resultats.

 • 02/07/2024 - 12:33 h Educació i estudis L’entrevista: experiències dels centres als Actes de cloenda del curs 2023-24

  Parlem amb diversos alumnes i docents de centres educatius, des d’educació infantil fins a batxillerat i cicles formatius, per conèixer la seva opinió i experiència durant els Actes de cloenda d’aquest curs.

 • 02/05/2024 - 12:41 h Educació i estudis L’entrevista: Centre d’Educació Especial Fàsia-Eixample

  “És important tenir clar l’objectiu de transmetre a l’alumnat l’impacte positiu de la sostenibilitat, per tal d’engrescar-los i fer que se’n sentin part activa", Ester Piñol, directora del Centre d'Educació Especial Fàsia (Eixample). 

 • 04/04/2024 - 10:19 h Educació i estudis Com ho fem al centre: intercanvi de roba i objectes a les escoles bressol

  Quatre Escoles Bressol Municipals de Barcelona lideren el projecte RECOMPARTIM 2.0 que promou la reutilització i l’intercanvi de roba i objectes infantils per a un futur més sostenible i solidari.

 • 08/03/2024 - 09:57 h Educació i estudis Com ho fem al centre? Sequera i gestió responsable de l'aigua

  L'escola Reina Elisenda Virolai i l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell comparteixen les seves estratègies educatives per estalviar aigua i conscienciar sobre la sequera dins les aules.

 • 12/02/2024 - 11:41 h Medi ambient i sostenibilitat L’entrevista: CEIR ARCO Aragó

  “Els centres de Formació Professional tenim molt a dir respecte a sostenibilitat ambiental i social”, María Portero, directora de CEIR ARCO Aragó i Carles Sentís, cap d’estudis i responsable del projecte d’estalvi i eficiència energètica del centre.

 • 24/01/2024 - 15:41 h Medi ambient i sostenibilitat Com ho fem al centre? Mirada Blava

  Les escoles Mediterrània i Alexandre Galí ens expliquen com integren la "mirada blava" i com acosten el nostre litoral a les aules.

 • 15/12/2023 - 13:29 h Educació i estudis L’Entrevista: Granés Batxillerat

  “A la natura no hi ha fronteres establertes, qualsevol acció puntual afecta a escala global”, Marta Porter, coordinadora pedagògica i professora de Granés Batxillerat.

 • 03/11/2023 - 13:29 h Educació i estudis Com ho fem al centre: eliminar les tovalloletes a les escoles bressol

  Aquest mes inaugurem aquesta nova secció del butlletí, on us mostrarem les experiències de centres de la xarxa entorn d’una temàtica concreta. Parlarem de l’eliminació de les tovalloletes a les escoles bressol i alternatives.

 • 05/10/2023 - 11:07 h Educació i estudis L’entrevista: Col·legi Sagrat Cor Besòs

  “Tots i totes podem ser agents de canvi en positiu amb les nostres accions, tant a nivell individual, com de l’escola o des de la família”. Lucía López, Oriol Cabezuelo i Idria Muscolino, professores del Col·legi Sagrat Cor Besòs.

 • 24/07/2023 - 12:08 h Medi ambient i sostenibilitat, Emergència climàtica, Ciència Javier Martin Vide: “L' efecte illa de calor, avui en dia és un risc climàtic.”

  De discurs clar i afable, aquest climatòleg i catedràtic de la Universitat de Barcelona és un dels científics més mediàtics i reconeguts. Aquest estiu, li demanem que valori cinc qüestions clau per fer front a l’emergència climàtica.