Pont alimentari als centres educatius
El Pont Alimentari és una iniciativa que facilita circuits d’aprofitament dels excedents alimentaris, amb garanties de seguretat i sostenibilitat, als centres educatius.
Els centres educatius són espais on es preparen diàriament molts àpats i, per tant, on es poden generar excedents alimentaris que sovint acaben sent malbaratats. L’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el projecte Pont Alimentari, vol ajudar les escoles a reduir el malbaratament alimentari i a donar una nova vida als aliments que no s’han consumit.
El Pont Alimentari és una iniciativa que facilita circuits d’aprofitament dels excedents alimentaris, amb garanties de seguretat i sostenibilitat. El projecte compta amb més de 10 anys d’experiència i ofereix acompanyament personalitzat a cada centre educatiu per implementar el circuit d’aprofitament més adient segons les seves necessitats i característiques.
-
Els centres que hi participin rebran suport per identificar quins aliments poden ser aprofitats, establir protocols segurs i implicar tant l’empresa de cuina com les famílies. A més, des del Pont Alimentari s’ofereixen tallers de cuina saludable, activitats per a l’aula i materials didàctics per treballar l’alimentació sostenible amb l’alumnat.
Al llarg del curs, cada escola rebrà indicadors d’impacte per conèixer els beneficis del projecte: quantes racions s’han aprofitat, quines emissions de CO₂ s’han evitat, i quantes persones se n’han pogut beneficiar.
-
Centres educatius de Barcelona.
-
Si el vostre centre està interessat a participar en el projecte, envieu un correu electrònic a l’adreça gestioderesidus@bcn.cat i rebreu tota la informació.