Comerç + sostenible

 

Comerç + Sostenible és el programa de l’Ajuntament de Barcelona adreçat a les entitats de comerç i als comerços que han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

 

Destaquem

  • Arran de la pandèmia s'ha incrementat el nombre d'establiments que ofereixen serveis de menjar per emportar i a domicili. A la guia per a Delivery i Take away mostren els punts clau per implementar aquests serveis amb èxit i de forma sostenible.

  • No us perdeu aquesta entrevista a la qual Montse Millán, propietària de La Barqueta Peix de Proximitat, establiment que forma part de Comerç +Sostenible, ens explica com fan la seva contribució a la sostenibilitat a través de la compra responsable, la prevenció de residus i la col·laboració amb el projecte "Pesca neta".

  • Aquest any el Gran Recapte ampliarà els participants i sumarà el petit comerç i a més inclou una nova APP per fer més fàcil la col·laboració.  Els comerços que vulguin formar part de la recollida d'aliments ha d'omplir el següent formulari: Alta botiga

  • El 16, 17 i 18 d’octubre tindrà lloc, al Centre Comercial Les Arenas de Barcelona, la fira professional de l'alimentació i la gastronomia catalana de proximitat i sostenibilitat, orientada als professionals i als amants de la gastronomia catalana.

  • El passat 6 d'octubre, des de Comerç + Sostenible es van oferir tres sessions de caràcter pràctic que s'engloben dins del programa Carrega’t d’energia. Durant la sessió es va orientar sobre mesures que es poden aplicar als comerços. Consulta el material de la sessió.

Pàgines

Criteris de sostenibilitat al menjar per a emportar

Entrevista a La Barqueta, peix de proximitat

El petit comerç se suma al Gran Recapte

Fira APAT Barcelona: proximitat i sostenibilitat

Crònica: Redueix la despesa energètica del teu comerç

La fusta, element clau de la construcció sostenible

Locals de protecció oficial a Ciutat Vella

Dia mundial contra el malbaratament alimentari

Entrevista a Ecoveritas

Els mercats al projecte Comerç Verd

Iniciatives d'alimentació sostenible

Biodegradable i/o compostable?

06/10/21: Redueix la despesa energètica del teu comerç

Foodcoop: primer supermercat cooperatiu de Barcelona

Certificació Comerç Verd

Relleu comercial: detecció d'establiments en procés de tancament

ACTUALITZACIÓ: Re-Activem Barcelona: Subvencions per a comerços, hotels i restaurants

Setmana europea de la mobilitat

Turisme sostenible

Prova pilot d’ús d’envasos 100% compostables a 5 peixateries

Pàgines