Comerç + sostenible

 

Comerç + Sostenible és el programa de l’Ajuntament de Barcelona adreçat a les entitats de comerç i als comerços que han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

 

Destaquem

RELLEU COMERCIAL: DETECCIÓ D'ESTABLIMENTS EN PROCÉS DE TANCAMENT

Us preocupen les persianes baixades als vostres carrers? 

Coòpolis proposa el Relleu Cooperatiu, una alternativa per a projectes empresarials que pateixen dificultats o que, fins i tot, es troben en risc de tancament, però consideren que l’activitat econòmica que desenvolupen és viable i voldrien donar-hi continuïtat. També per aquells negocis que necessiten un relleu en casos de jubilació de l’empresari/ària, traspàs del negoci o voluntat d’incorporar les persones treballadores esdevenint un projecte empresarial col·lectiu.

És molt important fer una detecció Km0 d'aquests establiments en procés de tancament tan aviat com sigui possible.

+INFO


TRENCANT RUMORS AL COMERÇ

PIMEComerç presenta el llibre "Comerç i COVID19: Relats de resiliència", una nova edició de la col•lecció "Nosaltres també fem ciutat", que fa un recorregut a través de 10 comerços de la ciutat de Barcelona per mostrar les diferents experiències que ha viscut o superat des de l'inici d'aquesta pandèmia global.

Aquests relats també ens portaran a través de sectors comercials molt diferents entre ells, tots amb una experiència i una història pròpia per explicar

+INFO
 

CURS D'ACCESSIBILITAT EN EL COMERÇ DE PROXIMITAT

Us agradaria saber com fer que els vostres establiments siguin més accessibles? 

Experiències i reptes des de l’accessibilitat, no us perdeu la sessió!

+INFO
 

PARTICIPA A L'ENQUESTA SOBRE EL CONSUM SOSTENIBLE DE PEIX

L'enquesta ha estat elaborada en el marc d'un Treball de Final de Grau del grau en Ciències Ambientals de la UB, ​​coordinat per l'entitat Posidonia Green Project. Està enfocat a identificar el coneixement i els comportaments de la persona consumidora en el moment de la compra pel que fa al consum sostenible de peix.

+ INFO
 

ENTREVISTA AL GREMI DE LLIBRETERERS DE CATALUNYA

"Tenim molt clar que, si ens considerem un element cultural que contribueix al foment del pensament crític, hem de promoure també la sostenibilitat ambiental. Promovem que les llibreries siguin el més sostenibles possible."

Aprofitant la festivitat de Sant Jordi, es va entrevistar al Marià Marín, secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya i membres de Comerç + Sostenible.

No us perdeu tota l'entrevista.

+ INFO
 

BARCELONA CAPITAL MUNDIAL DE L'ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE 2021

Menú de les estacions

Restaurants Sostenibles, Gremi d'Hotels de Barcelona i Gremi de Restauració de Barcelona, entitats que formen part de Comerç + Sostenible, han col·laborat en aquesta iniciativa emmarcada en la capitalitat mundial de Barcelona de l'Alimentació Sostenible

Els restaurants adherits a aquest projecte ofereixen en les seves cartes i menús plats variats que segueixen els principis d'una alimentació sostenible, saludable i de temporada, promovent aquests criteris entre la ciutadania.

+ INFO: Menú de les estacions  /  Barcelona capital de l'alimentació sostenible
 

LA SECRETARIA ATENDRÀ TELEMÀTICAMENT


Fins a nova indicació, la Secretaria de Comerç + Sostenible us atendrem per via telemàtica. Si necessiteu que us truquem per alguna qüestió escriviu-nos un correu electrònic a acciosostenible@bcn.cat i us trucarem el més aviat possible. La recepció de La Fàbrica del Sol estarà oberta els dilluns i dimecres de 10 a 14 h així com el Servei de Documentació d'Educació Ambiental (SDEA), que oferirà el servei de préstec amb cita prèvia i atenció telefònica. L'atenció per correu electrònic de l'SDEA serà de dilluns a dijous de 8 a 17.30 h i divendres de 8 a 14.

 

> CONSULTEU AQUI ALTRES NOTÍCIES DE COMERÇ + SOSTENIBLE