Comerç + Sostenible - Presentació

Comerç + Sostenible és el programa de l’Ajuntament de Barcelona adreçat a les entitats de comerç i als comerços que han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

Destaquem

APERTURA I NOUS HORARIS DELS PUNTS VERDS DE ZONA

Els Punts Verds de Zona de Barcelona tornen a estar oberts des del dia 11 de maig, amb noves mesures de seguretat adaptades a la situació actual i nous horaris.

Els trobareu oberts de dilluns a divendres de 8.30 a 18.00 hores i el cap de setmana, dissabte i diumenge, de 9.15 a 12.45 hores del matí.​

Consulteu la pàgina web de la Xarxa de Punts Verds​ per saber on són i també per mantenir-vos actualitzats sobre possibles canvis als horaris. 

Cliqueu l'enllaç i trobareu les mesures de seguretat que cal seguir per fer ús dels Punts Verds de Zona.

 

EL COMERÇ SOSTENIBLE ES REINVENTA EN TEMPS DE COVID-19

Us presentem un seguit d’empreses i organitzacions de comerciants, membres de la xarxa B+S, que s’han reinventat per tal de donar servei a la ciutadania i promoure el consum de proximitat i sostenible.

Trobareu tota la informació al següent enllaç

 

COMERÇ + SOSTENIBLE ATENDRÀ EN LÍNIA

Degut a l'aplicació de mesures de protecció pel COVID-19, la Secretaria Comerç+Sostenible només atendrà consultes per correu electrònic a acciosostenible@bcn.cat. La Fàbrica de Sol romandrà tancada al públic fins a nou avís.

 

22a EDICIÓ PREMIS COMERÇ DE BARCELONA

En la 22a edició d’aquest guardó, l’Associació d’amics i comerciants de la Plaça Reial i l’entitat Back to Eco, ambdós membres de la xarxa Barcelona + Sostenible, han estat reconegudes amb la menció de comerç de proximitat i comerç sostenible, respectivament.

La Sala Moragues del Born Centre de Cultura i Memòria va ser l’espai escollit per al lliurament del Premi Comerç de Barcelona 2019. En aquesta 22a edició, l’entrega va comptar amb la presència de comerciants, representants de les associacions comercials, eixos comercials i entitats de la ciutat, alguns d’ells membres de Comerç + Sostenible a més del govern municipal barceloní representat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el primer tinent d’Alcaldia, Jaume Collboni, i la regidora de Comerç, Mercats, Règim interior i Hisenda, Montserrat Ballarín. En un acte distès i festiu, conduït per la presentadora Cristina Puig, es van entregar un total de nou guardons: sis premis i tres mencions especials. Destaquem especialment dues entitats que formen part de Comerç + Sostenible i Barcelona + Sostenible:

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.

 

3a EDICIÓ DELS PREMIS BARCELONA RESTAURACIÓ

Fins el 15 de novembre podeu presentar les vostres candidatures pels Premis Barcelona Restauració on es premiarà als establiments de restauració de la ciutat que hagin destacat durant el 2019 pels seus valors de integració, qualitat de vida, sostenibilitat o innovació.

 

Els Premis consten de tres modalitats:

  • Qualitat gastronòmica (producte)
  • Integració en el barri (social)
  • Local notori o innovador (establiment)

Addicionalment s'atorgaran dues distincions més:

  • Premi a la Sostenibilitat per destacar alguna bona pràctica vinculada als principis de sostenibilitat i economia circular.
  • Menció honorífica per la seva contribució excepcional posant en valor la restauració de la ciutat al llarg del temps.

Trobareu tota la informació al següent enllaç

 

FORMACIONS DE SOSTENIBILITAT PER A COMERÇOS

El programa formatiu Obert al Futur de Barcelona Activa, dins de les formacions de gestió estratègica del comerç, ofereix dues càpsules en l'àmbit de la sostenibilitat :

Tota la informació al següent enllaç

 

VAIXELLA REUTILITZABLE PER A ENTITATS

L’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de les entitats de la ciutat un nou servei de préstec gratuït d’una vaixella reutilitzable per a usar en els actes, festes o celebracions populars. En aquests esdeveniments sovint s’utilitzen plats i coberts de plàstic d’usar i llençar que acaben a les escombraries com a rebuig (al contenidor gris), i que per tant no es reciclen.

La vaixella reutilitzable és per a un màxim de 500 comensals i inclou diferents tipus de plats, tasses, coberts, safates, etc., que les entitats poden sol·licitar gratuïtament segons les seves necessitats.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

 

NOVES TARGETES D'USUARI PELS PUNTS VERDS DE ZONA

Us informem que després d'implementar millores informàtiques estem creant les noves targetes d’usuari  dels Punts Verds de Zona i es lliuraran durant la primera quinzena d’abril. Properament us indicarem el dia a partir del qual les podeu passar a recollir a la Fàbrica del Sol.

Al 2018 només podran sol·licitar les targetes:

  • els signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat amb un pla d’acció de sostenibilitat publicat, vigent i implementat el 2017.
  • Les activitats econòmiques i professionals associades a una associació, gremi o col·legi professional signant del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat que van declarar l’adhesió al pla d’acció de sostenibilitat de la seva entitat associativa i van implementar les accions proposades al llarg del 2017

 Us recordem així mateix que encara esteu dins de termini per presentar el vostre pla d’acció 2018. Estem a la vostra disposició per acompanyar-vos en el procés de definició del pla i atendre les vostres consultes.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

Càpsules de bones pràctiques de sostenibilitat al comerç

Als següents enllaços podreu veure diferents actuacions de sostenibilitat a comerços de Barcelona sobre temàtiques com: producte ecològic i de proximitat, transport en bicicleta, eficiència energètica, estalvi d’aigua, accessibilitat i prevenció de residus.

Accessibilitat
Estalvi d'energia
Reducció de residus
Producte eco i de proximitat
Estalvi d'aigua
Repartiment en bicicleta

B+S a Twitter