Comerç + sostenible

Comerç + Sostenible - Presentació

Comerç + Sostenible és el programa de l’Ajuntament de Barcelona adreçat a les entitats de comerç i als comerços que han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

Destaquem

ACTE CLOENDA DEL REPTE #BEURESENSEPLASTIC: UN PAS ENDEVANT


 

El 27 de novembre us convidem a la cloenda del repte #beuresenseplàstic. Després de dos anys de feina, aquest acte servirà per valorar el recorregut de la iniciativa: quines organitzacions hi han participat, les accions realitzades o la quantitat de plàstic estalviada. A més, es presentarà en primícia un vídeo recopilatori del repte.

+ informació


INSCRIPCIONS OBERTES AL FEM XARXING: REACTIVEM-NOS!Ja estan obertes les inscripcions per al Fem Xarxing virtual del 3 de desembre! En aquesta ocasió, ens endinsarem en la cultura de la sostenibilitat i l’acció climàtica a través de la contribució de les organitzacions que formeu part de la xarxa B+S. 

+ INFO

 

PREMI 2020 BARCELONA COMERÇ

Reconeixement als 55.400 establiments comercials de Barcelona de professionals del comerç i la restauració.

El premi Barcelona Comerç 2020 ha canviat enguany els cinc guardons habituals per un únic reconeixement unitari al conjunt de professionals del comerç i la restauració de la ciutat. El jurat ha pres aquesta decisió extraordinària de manera unànime per premiar el gran esforç del sector a l’hora de combatre la pandèmia de la covid-19

+ INFO 

 

LA SECRETARIA ATENDRÀ DE TELEMÀTICAMENT


Fins a nova indicació, la Secretaria de Comerç + Sostenible us atendrem per via telemàtica. Si necessiteu que us truquem per alguna qüestió escriviu-nos un correu electrònic a acciosostenible@bcn.cat i us trucarem el més aviat possible. La recepció de La Fàbrica del Sol estarà oberta els dilluns i dimecres de 10 a 14 h així com el Servei de Documentació d'Educació Ambiental (SDEA), que oferirà el servei de préstec amb cita prèvia i atenció telefònica. L'atenció per correu electrònic de l'SDEA serà de dilluns a dijous de 8 a 17.30 h i divendres de 8 a 14OBERTURA I NOUS HORARIS DELS PUNTS VERDS DE ZONA

Els Punts Verds de Zona de Barcelona tornen a estar oberts des del dia 11 de maig, amb noves mesures de seguretat adaptades a la situació actual i nous horaris.

Els trobareu oberts de dilluns a divendres de 8.30 a 18.00 hores i el cap de setmana, dissabte i diumenge, de 9.15 a 12.45 hores del matí.​ Consulteu la pàgina web de la Xarxa de Punts Verds​ per saber on són i també per mantenir-vos actualitzats sobre possibles canvis als horaris. Cliqueu l'enllaç i trobareu les mesures de seguretat que cal seguir per fer ús dels Punts Verds de Zona.

 

EL COMERÇ SOSTENIBLE ES REINVENTA EN TEMPS DE COVID-19

Us presentem un seguit d’empreses i organitzacions de comerciants, membres de la xarxa B+S, que s’han reinventat per tal de donar servei a la ciutadania i promoure el consum de proximitat i sostenible.
+ INFO 

 

GUANYADORS DE LA 22a EDICIÓ PREMIS COMERÇ DE BARCELONA

En la 22a edició d’aquest guardó, l’Associació d’amics i comerciants de la Plaça Reial i l’entitat Back to Eco, ambdós membres de la xarxa Barcelona + Sostenible, han estat reconegudes amb la menció de comerç de proximitat i comerç sostenible, respectivament. En un acte distès i festiu, conduït per la presentadora Cristina Puig, es van entregar un total de nou guardons: sis premis i tres mencions especials. Destaquem especialment dues entitats que formen part de Comerç + Sostenible i Barcelona + Sostenible:

+ INFO

 

NOVES TARGETES D'USUARI PELS PUNTS VERDS DE ZONA

Us informem que després d'implementar millores informàtiques estem creant les noves targetes d’usuari  dels Punts Verds de Zona i es lliuraran durant la primera quinzena d’abril. Properament us indicarem el dia a partir del qual les podeu passar a recollir a la Fàbrica del Sol.

Al 2018 només podran sol·licitar les targetes:

  • els signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat amb un pla d’acció de sostenibilitat publicat, vigent i implementat el 2017.
  • Les activitats econòmiques i professionals associades a una associació, gremi o col·legi professional signant del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat que van declarar l’adhesió al pla d’acció de sostenibilitat de la seva entitat associativa i van implementar les accions proposades al llarg del 2017

 Us recordem així mateix que encara esteu dins de termini per presentar el vostre pla d’acció 2018. Estem a la vostra disposició per acompanyar-vos en el procés de definició del pla i atendre les vostres consultes.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

 

 

Càpsules de bones pràctiques de sostenibilitat al comerç

Als següents enllaços podreu veure diferents actuacions de sostenibilitat a comerços de Barcelona sobre temàtiques com: producte ecològic i de proximitat, transport en bicicleta, eficiència energètica, estalvi d’aigua, accessibilitat i prevenció de residus.

Accessibilitat
Estalvi d'energia
Reducció de residus
Producte eco i de proximitat
Estalvi d'aigua
Repartiment en bicicleta

B+S a Twitter