3a sessió de la Taula per l'Emergència Climàtica ampliada

Dimecres, 19 octubre, 2022 -
17:15 a 19:45

La Taula per l'Emergència Climàtica és un grup de treball del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat extens i plural, creat l’any 2019 amb l'objectiu d’obtenir la Declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona i fer-ne el seguiment. A la Taula hi van participar més de 200 entitats de la Xarxa Barcelona + Sostenible i altres organitzacions, ciutadania, institucions i grups municipals. 
Com a fruit de les sessions participatives realitzades en el marc de la Taula, el 15 de gener de 2020 Barcelona va declarar l’emergència climàtica, acompanyada d’un document adreçat a l’acció urgent amb mesures concretes que impliquen tots els agents de la ciutat.

L’any 2022, la Taula per l'Emergència Climàtica s’amplia i es desenvolupa en format d'assemblea oberta a totes les persones i entitats interessades, per tal de compartir els avenços i les barreres, per afrontar l’emergència i accelerar les accions.

El passat 23 de març va tenir lloc la primera sessió i el 27 d'abril la segona sseió participativa de l Taula per l'Emergència Climàtica ampliada, podreu trobar la documentació d'interès a la plataforma Decidim.

I avui us volem convidar a participar en la tercera i última sessió participativa que programem per aquest 2022. La sessió estarà estructurada amb el següent format:

 • Plenari
  • Benvinguda
  • Ponència sobre emergència climàtica 
 • Discussió en grups temàtics
  • Rendiment de comptes per part del referent municipal
  • Discussió amb actors clau
  • Conclusions de la sessió

En aquesta tercera sessió comptarem amb la ponència de l'Anna Zahonero Xifré, Biòloga (UB) i Màster en Arquitectura del Paisatge (UPC). Professora del Departament d'Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC des del 2001. Des del 1993 desenvolupa la seva activitat professional al voltant de l'estudi i la projecció del paisatge i el medi ambient. Destaquen els projectes sobre la inserció paisatgística i ecològica de determinats usos sobre territoris amb preexistències fortes, l'elaboració d'informes ambientals per al planejament urbanístic i territorial i en la redacció de projectes de paisatge que prenen com a base projectual els processos ecològics.

I es debatrà en els següents grups temàtics:

 • Model urbà
 • Tenir cura de l’aigua i del verd
 • Desigualtats

Les entitats i persones interessades a participar en la tercera sessió o a rebre informació de la Taula per l'Emergència Climàtica ampliada us podeu inscriure a través del formulari d'inscripcions.

  Data: dimecres 19 d'octubre
  Horari: de 17.15 a 19.45 h
Escola Pere Vila (Passeig de Lluís Companys, 18)

         Com arribar-hi:
         Metro: L1 - Arc de Triomf
         Autobús: 19, 54, H16, V19
         Renfe: Arc de Triomf
         Estació de bicing: 6 i 419
         Aparcament de bicicletes