Jornada científica sobre el canvi climàtic a Barcelona

Divendres, 9 novembre, 2018 -
09:00 a 14:30

La Jornada científica sobre el canvi climàtic a Barcelona té per objectius: donar a conèixer tots els estudis que s’han realitzat per redactar el Pla Clima de Barcelona; visibilitzar la recerca climàtica que es duu a terme a la ciutat, i crear un espai de debat entre l’acadèmia i l’Ajuntament on compartir reptes, projectes i fer sinèrgies i per identificar quina recerca pot ser la més útil per la ciutat.

9 de novembre de 2018 de les 9 a les 14.30 h. 

Sala Auditori de Barcelona Activa (c. Llacuna, 162)

Confirma la teva assistència aquí

La jornada consistirà en 3 taules rodones sobre com el canvi climàtic afectarà la ciutat en relació a la salut, el verd i la biodiversitat i el propi funcionament de la ciutat i un debat obert per determinar en quin punt ens trobem en la recerca climàtica a Barcelona, intercanviar coneixement i identificar quines sinèrgies es poden establir entre els diferents grups d’investigació i l’Ajuntament.

Per a més informació consulteu la web.

Programa de l'acte:

  • 9:00h. Introducció. 

Frederic Ximeno, Comissionat d’Ecologia.

  • 9:30h. TAULA 1. Calor i més. Com afecta el canvi climàtic a la salut. 

Amb la participació de Jessica Amaro (SMC, Servei Meteorològic de Catalunya), Joan Ballester (ISGLOBAL) i Tomàs Montalvo (ASPB, Agència de Salut Pública de Barcelona) i moderada per Anna Gómez (ASPB).

  • 10:30h. TAULA 2. Verd i biodiversitat. Canvis en l’entorn natural. 

Amb la participació de Marc Montlleó (Barcelona Regional), Joan Pino (CREAF, Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) i Sergi Herrando (ICO, Institut Català d'Ornitologia) i moderat per Montse Rivero (Ajuntament de Barcelona).

  • 11:30h. PAUSA CAFÈ

  • 12:00h. TAULA 3. Aigua i energia. Riscos en el funcionament de la ciutat. 

Amb la participació de Gustavo Rodríguez (BR), Gemma Conde (BR) i Alejandro Ortiz (BCASA) i moderat per Amaia Celaya (UN-HABITAT).

  • 13:00h. DEBAT OBERT. 

Conversa sobre recerca i gestió de la ciutat.

  • 14:30h. Cloenda.